Pidä juoksuinto yllä - katso kätevät vinkit, jotka jokaisen juoksijan tulisi tietää

08.02.2015 19:15 - Laura Sulkava

Avain, juomapullo ja musiikkisoitin kulkevat helpoilla vinkeillä kätevästi mukana. 

Buzzfeed keräsi käteviä vinkkejä, jotka jokaisen juoksijan tulisi tietään. Sen lisäksi, että neuvot helpottavat käytännön haasteita, ne auttavat myös ennen treeniä ja palautumisessa.

1. Ennen treeniä kannattaa juoda banaani-smoothieta, joka ehkäisee lihaskramppeja.

2. Kahvikuppi ennen lenkkiä antaa lisäpotkun kestävyydelle.

3. Jos asusteissasi ei ole taskuja, avaimen voi kätevästi solmia lenkkareiden naruihin kiinni ja piilottaa sitten narujen alle.

4. Sukasta saa leikattua helposti kotelon musiikkilaitteelle tai kännykälle. Sukasta leikataan varvasosa irti, jäävä pötkö taitetaan puoliksi ja laitetaan taitettuna käsivarteen. Laite sujautetaan taitteen sisään.

5. Juomapulloa ei tarvitse kantaa kädessä vaan sille voi tehdä tukevasta sukasta pidikkeen. Laita pullo sisään nurinpäin olevaan sukkaan, taita sukasta puolet takaisin pohjaa kohti, laita käsi taitteeseen. Pullo pysyy kädessä ilman kannattelua. 

6. Huijaa kehoasi juoksemaan ripeämmin. Keskity näkyvissä olevaan kohteeseen ja juokse sen luokse. Kun olet saavuttanut tavoitteesi, ota uusi kohde, jota kohti juokset. Näin et keskity koko lenkkiin, vaan pieniin osiin.

7.  Jos jalat tuntuvat lenkin jälkeen kipeiltä, jalkapohjille loistava palauttava hieronta onnistuu tennispallolla. 

8. Tennispallohierontaa voi tehostaa laittamalla pallon pakkaseen ennen lenkkiä ja tekemällä hieronnan kylmällä pallolla.

Katso alta Buzzfeedin video, josta voit näet käytännössä kaikki vinkit. Esimerkiksi avaimen saa hyvin kenkään kiinni, sukka leikataan soittimelle sopivaksi, miten pullon saa pysymään kädessä tai miten tennispallohieronta onnistuu.

Juoksulenkkiin voi yhdistää kätevän kolmen minuutin pikaisen hikitreenin. Katso ohjeet tästä. Lue myös juttu lähes kuurosta ja sokeasta spinning-ohjaajasta.

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat