Terveysreivejä ja luulientä - tämän vuoden oudoimmat terveystrendit listattiin

10.02.2015 20:45 - Eeva Rajala

Uusia terveystrendejä syntyy maailmalla kuin sieniä sateella. Monet villityksistä menevät täysin yli hilseen.

Huffington Post -lehti listasi yhdeksän erikoisinta terveystrendiä, jotka kiinnostavat ihmisiä tänä vuonna.

Voikahvi

Voikahvin kehitti Dave Asprey vuonna 2009. Voikahvi koostuu kahvista, 2 teelusikallisesta suolatonta voita ja 1 - 2 teelusikallisesta MCT-öljyä tai kookosöljyä. Asprey myy itse omaa kahvimerkkiään netissä. Kahvin kerrotaan saavan energisen olon, mutta jotkut asiantuntijat ovat varoivaisia asian kanssa. Tohtori Donald Hensrud Mayo Clinicilta kertoo, että kahvissa on runsaasti kaloreita ja tyydyttynyttä rasvaa, ja lisäksi siinä on minimaalinen määrä ravintoaineita.

Heinäsirkkajauho

Jauho tehdään nimensä mukaisesti jauhamalla heinäsirkkoja jauhoksi. Jauhosta tehdään ravinnepitoisia proteiinipatikoita, jälkiruokia ja niin edelleen. Sirkoissa on runsaasti rautaa, B12-vitamiinia ja proteiinia ja lähes yhtä paljon kalsiumia kuin lasillisessa maitoa. Tohtori Hensrudin mukaan jauho voi olla hyvä proteiinivaihtoehto kanan ja vaikka lohen lisäksi.

Etanakasvonaamio

Jotkut nauttivat sellaisista kasvonaamioista, joiden aikana etanat matelevat kasvoilla 45 minuutin ajan. Etanoiden pienet hampaat tuottavat pienen raapimistuntemuksen kasvojen iholle. Etanoiden lima sisältää ravintoaineita ja antioksidantteja, joiden vuoksi iho näyttää nuoremmalta. Monet iholääkärit eivät kuitenkaan vanno tämän hoidon nimeen. Hoidolla ei pitäisi olla ainakaan pysyvää vaikutusta.

Aamuiset terveysreivit

Ihmiset siis bilettävät selvin päin ja aamuisin. Ihmiset ovat siis ottaneet tavaksi saapua juhliin vaikka aamuseitsemän aikoihin, ja juhlissa alkoholi on korvattu kahvilla ja vehnänorasjuomilla. Tällaisia terveysreivejä pidetään energisoivina. Näissäkin juhlissa ihmiset tapaavat uusia tuttavuuksia ja tanssivat hyvän musiikin tahdissa hoitaen samalla sydäntään. Lisäksi harmittavaa krapulaa ei ole tulossa.

Lisää kookosöljyä joka paikkaan

Kookosöljyä lisätään nykyään peräti kahvin joukkoon. Moni ihminen myös purskuttaa kookosöljyä suussaan, sillä sen kerrotaan hoitavat suuta. Kookosöljyä käytetään myös meikinpoistoaineena sekä tietenkin ruoanlaitossa. Kookosöljyssä on paljon hyviä juttuja, kuten hyvää kolesterolia ja antioksidantteja. Monet asiantuntijat kuitenkin peräävät lisää tutkimustuloksia kookosöljyn hyödyistä.

Crossfit-loma

Jotkut tahot järjestävät crossfit-matkoja ja -risteilyitä, missä keskitytään erityisesti treenaamiseen. Crossfit-matkalla olleet tulevat lomalta takaisin terveempinä ja paremmassa kunnossa kuin kenties muuten. Asiantuntijoiden mukaan trendissä ei ole mitään pahaa.

Luuliemi

Luulientä tehdään keittämällä lintukarjan tai naudan luita tai kalan ruotoja siihen asti, että ne hajoavat. Luuliemen tekemiseen voi mennä 4 - 48 tuntia. Luuliemen uskotaan antavan hiuksille säihkettä, parantavan ruoansulatusta ja vähentävän nivelkipuja ja tulehduksia. Jotkut asiantuntijat epäilevät liemen tehoa, mutta toiset pitävät sitä mahdollisena yllättäjänä.

Hiiltä ravinnoksi

Ihmiset juovat muun muassa hiilijuomia tai nauttivat hiilikapseleita, joissa on mukana aktivoitua hiiltä. Se ei siis ole täysin samaa hiiltä, mitä laitetaan esimerkiksi grilliin. Monet pitävät hiiltä puhdistavana ja sitä on mainostettu myös krapulalääkkeenä. Asiantuntijat epäilevät hiilen terveysvaikutuksia, vaikka on saatu pientä viitettä siitä, että se voisi alentaa kolesterolia.

Paluu villiin luontoon

Daniel Vitalis keksi rewilding-termin, millä tarkoitetaan paluuta luontoon ja luolamiehen aikaan. Ihmiset siis metsästävät ja keräilevät ja viettävät enemmän aikaa auringossa ja juoden vettä luonnollisista lähteistä. Ihmiset haluavat olla taas lähempänä luontoa ja syödä puhtaampaa ravintoa kaiken teollisesti prosessoidun ruoan keskellä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat