Miten voit opetella hyväksymään itsesi paremmin sellaisena kuin olet? Muista 2 tärkeää periaatetta

02.03.2015 19:15 - Eeva Rajala

Unohda vertailu ja muista, että itse asiassa viat täydentävät sinua.

Sinä olet ainutlaatuinen ja ihana juuri sellaisena kuin olet. Tuntuuko toisinaan siltä, ettei näin ole ja et pidä peilikuvastasi? Harjoitus tekee mestarin, myös itsensä hyväksymisessä. Muista harjoitellessa kaksi tärkeää periaatetta:

Älä vertaa itseäsi muihin

Monesti ihminen sivuuttaa oman mahtavuutensa sillä, että yrittää löytää oman ihmeellisyytensä muualta kuin oman itsensä sisältä. Pienellä henkisellä tuunauksella ihminen onnistuu tuntemaan itsensä merkittäväksi, erinomaiseksi ja mielettömän upeaksi ja juuri itsellensä sopivaksi. Unohda muut ja löydä kukoistuksesi.

Ihminen voi helpostikin tuntea riittämättömyyttä yhteiskunnassa, jonka odotukset ihmisistä ovat epärealistisia. Kaikki ovat jossain kohtaa elämässään yrittäneet muokata itseään johonkin suuntaan myös ulkopuolisen painostuksen vuoksi. Ennen kuin ihminen alkaa muokata itseään muiden toiveiden tai omien horjuvien uskomustensa vuoksi, kannattaa omat pikkuviat ja valuviat nähdä pelkästään positiivisessa valossa.

"Viat" täydentävät sinua

Sinun pikkuvikasi ovat itse asiassa niitä, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen täydellisen. Kenties juuri se sinua ärsyttävä kasvoissasi oleva juonne, nykerönenäsi, sinun tapasi ylireagoida tai sinun rauhallinen hiljaisuutesi voivat olla nimenomaan se asia, mikä täydentää sinua ja sinun olemustasi.

Kun ajattelet näin, saatat huomata luovasi realistisia odotuksia ja saat niiden myötä sitä paljon kaivattua suvaitsevaisuutta ja myötätuntoa itseäsi ja toisia ihmisiä kohtaan.


Lue myös: 6 asiaa, joilla teet elämästäsi huomattavasti parempaa.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat