Nuku kesällä alasti - auttaa moneen asiaan

03.06.2015 10:45 - Eeva Rajala

Paksut flanellipyjamat kannattaa unohtaa kesällä ja pujahtaa vällyjen väliin täysin alasti.

Noin kolmannes aikuisista nukkuu yönsä alasti. Asiantuntijoiden mukaan alasti nukkuminen on monella tapaa hyvästä, sillä se pitää kehon lämpötilan alempana kuin jos henkilöllä olisi aina pyjamahousut ja -paita yllään.

Intiimialue kiittää

Alasti nukkuminen säätelee hyvin kehon lämpötilaa auttaen ihmisiä saamaan paremmat yöunet. Ihmiset nukahtavat myös nopeammin alasti ruumiinlämpötilan ollessa alempi.

Vaatteen päällä nukkuminen voi joillekin ihmisille aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia. Alasti nukkuminen on hyväksi myös sukupuolielimille estäen muun muassa hiiva- tai sienitulehduksia. Alasti nukkuminen olisi hyvästä erityisesti kesäisin.

Parisuhteeseen säpinää

Nukkuminen alasti voi auttaa myös parisuhdetta tulemaan taas intiimimmäksi, sillä se voi lisätä seksuaalista kiihottumista. Se voi myös parantaa ihmisen itsevarmuutta omasta kehostaan.

- Alasti nukkuminen antaa vapauden tunteen ja voi saada ihmisen tuntemaan olonsa seksikkäämmäksi ja rakastavammaksi, yleislääkäri Sarah Brewer kertoo Mail Onlinelle.

Miehet nakuilevat enemmän

Alasti nukkuminen auttaa myös miestä pitämään testosteronitasot normaalina, sillä liian kuumassa nukkuminen voi vähentää testosteronituotantoa.

Furniture Choice -yrityksen teettämän kyselyn mukaan miehet nukkuvat alasti naisia useammin. Lähes kolmannes miehistä valitsi alasti nukkumisen, kun vastaava luku naisilla oli viidennes.


Lue myös: Ovatko aikaiset aamut sinulle vaikeita? Tiedemiehillä on sinulle huonoja uutisia

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat