Haluatko paremmat yöunet? Lue, kuinka suihkussa käyminen vaikuttaa unenlaatuusi

26.07.2015 11:15 - Tiina Svensk

Käytkö suihkussa iltaisin vai aamuisin? Peseytyminen vaikuttaa kehon toimintoihin ja siten voit vaikuttaa myös vireystilaasi.

Sikeisiin yöuniin voi vaikuttaa monella tapaa, ja yksi niistä on suihkussa käyminen. Meillä jokaisella on luonnollinen vuorokausirytmi, joka riippuu muun muassa kehomme lämpötilasta. Sen vuoksi suihkussa käymisellä voi vaikuttaa helposti yleiseen vireystilaan.

Kuuma suihku iltaisin rentouttaa

Jos tapanasi on käydä suihkussa aina aamuisin, mutta sinulla on vaikeuksia rentoutua ennen nukkumaan menoa, kokeile ottaa avuksi kuuma suihku iltaisin. Lämmin vesi rentouttaa lihaksia ja vähentää lihaskireyttä, helpottaa migreenioireita ja vähentää turvotusta.

Lisäksi lämmin suihku puhdistaa ihon tehokkaasti päivän aikana kerääntyneistä epäpuhtauksista ja aukaisee ihohuokoisia, jolloin ihokin saa palautua tehokkaammin yöuniesi aikana.

Kylmä suihku nostaa vireystilaa

Iltaisin ei kannata kuitenkaan ottaa kylmää suihkua, sillä kylmä vesi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja kirkastaa myös ajatuksiasi. Aamuisin tai treenin jälkeen kylmä suihku on kuitenkin hyvä vaihtoehto, sillä se lisää vastustuskykyä ja tehostaa hormonien, kuten serotoniinin, tuotantoa.

Jos käyt iltaisin suihkussa ja peseydyt kylmällä vedellä, saatat olla sen vuoksi virkeä iltaisin. Lämpimän suihkun lisäksi kehon rentoutta voi tehostaa juomalla lämmintä juotavaa, kuten teetä.


Lue myös: Hyvillä mielin nokosille - päiväunista on sinulle uskomattoman paljon hyötyä

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat