Timmi vatsa ilman ainuttakaan rutistusta tai istumaannousua - 9 tehokasta liikettä

03.08.2015 23:45 - Reetta Haverinen

Onneksi litteä vatsa ei riipu viikottaiseen lihaskuntotreeniin sisältyvien vatsarutistusten määrästä vaan monipuolisesta, koko kehoa kuormittavasta säännöllisestä lihaskuntoharjoittelusta.

Jos haluat timmin keskivartalon, mutta vihaat tehdä tappavan tylsiä istumaan nousuja, kannattaa sinun jatkaa lukemista. Tiukan uuman ja näkyvien vatsapalkkien salaisuus ei nimittäin piile pienissä ylävatsarutistuksissa.

Seuraavat yhdeksän kokonaisvaltaista treeniliikettä ovat joogatunneilta tuttuja asentoja, jotka laittavat keskivartalon hetkessä tärisemään. Vaikka liikkeet vaikuttavat helpoilta, eivät ne todellakaan sitä ole, sillä joudut aktivoimaan kroppaasi todenteolla ja pitämään tasapainoasi yllä keskivartalollasi, jaloillasi ja käsilläsi. Jos siis tahdot treenata kehoasi piukemmaksi ilman perinteisiä vatsaliikkeitä, voivat seuraavat teholiikkeet olla sinun juttusi.

Muista tehdä liikkeet hallitusti ja keskittyneesti. Kokeile hengittää syvään ja rauhallisesti siten, että aktivoit keskivartaloasi etkä päästä ryhtiäsi romahtamaan liikkeiden aikana.

Alaspäin katsova koira

Yksinkertainen, mutta tehokas jooga-asento on oikea koko kropan tehoharjoitus. Asento, jossa ollaan kolmiomaisessa asennossa pää alaspäin, aktivoi erityisesti keskivartaloa ja hartioita.

Lankku ja polven koukistus

Lankkuasennossa, jossa käsivarret ovat suorina ja vartalo tiukassa, suorassa linjassa, vaatii jo itsessään paljon keskivartalon hallintaa. Kun polvia viedään vuoron perään rintakehän alle, tehostuu liike huomattavasti: varsinkin vatsalihakset saavat kuritusta toden teolla.


Soturiasento 1

Joogasta tuttu soturiasento aktivoi vartaloa aina varpaista sormenpäihin saakka. Leveässä haara-asennossa käsiä kurkotetaan mahdollisimman pitkäksi, vartalo pidetään jännitettynä ja rintakehä rottingilla.


Soturiasento 3

Tässä asennossa kroppa ja erityisesti keskivartalon tukilihakset joutuvat paiskimaan kovasti töitä. Asennossa tasapainoillaan yhden jalan varassa ja samalla ilmassa olevaa jalkaa kurotetaan pitkälle kohti takaseinää. Kädet kurotetaan pitkälle eteen siten, että vartalo näyttää T-kirjaimelta.


Sivulankku

Sivulankussa kehon sivuvatsalihakset saavat tehokasta treeniä. Vartaloa pidetään kallistuneen T-kirjaimen muotoisessa asennossa niin, että kroppa on suorassa linjassa aina jalkateristä päähän saakka. Toinen käsi, keskivartalon lihakset ja lattianpuoleinen jalka pitävät asentoa yllä.


Tähti-asento

Sivulankkua hieman raskaampiversio, jossa toinen jalka avataan kohti kattoa ja vartaloa kurotetaan lattiasta poispäin, laittaa kehon lihakset takuulla töihin. Asento ei välttämättä onnistu vasta-alkajilta, joten harjoittele kärsivällisesti - tämä liike vaatii hyvää koordinaatiokykyä ja vahvoja tukilihaksia.

V-asento

Tämä vatsalihas liike vaatii jo jonkinlaista pohjakuntoa ja lihaskestävyyttä. Vartalo jännitetään V-asentoon niin, että vain peppu koskettaa lattiaa. Jalat nostetaan mahdollisimman suorina kohti kattoa ja ylävartalo pysyy pienessä takakenossa. Kädet pysyvät jalkojen sivuilla ja auttavat tasapainon löytämisessä.


Käänteinen lankku

Tässä asennossa vartalo pidetään suorana ja jännitettynä - aivan kuten lankkuasennossakin. Ideana kuitenkin on, että tällä kertaa selkä osoittaa kohti lattiaa ja napa tavoittelee kattoa.


Korppi

Joogasta tuttu korppiasento kysyy käsivoimia. Liike vaatii harjoittelua, mutta se on erittäin tehokas ja onnistuessaan upean näköinen, joten sinnikäs treenaaminen kannattaa!



Lue myös: 5 ruokaa, joita kannattaa nauttia, jos haaveilet timmistä vatsasta

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat