Poista stressi alle minuutissa - 8 tapaa rentoutua kesken päivän

01.09.2015 22:15 - Emma Ylistalo

Stressiä voi helpottaa yksinkertaisilla ja nopeilla tavoilla. Minuutin tauko voi auttaa rentoutumaan kesken kiireisen työpäivän.

Stressaavissa tilanteissa kannattaa ottaa pieni hetki itselleen. Jo minuutin aikana ehtii rentoutumaan ja poistamaan stressiä. Lue alta kahdeksan ohjetta, joilla saat itsesi rentoutuneemmaksi hetkessä.

1. Tiedosta oma kehosi
Hiljentääksesi mielesi ja kuunnellaksesi kehoasi, istu alas mukavaan paikkaan ja sulje silmäsi. Aloita siirtämällä huomiosi vartalosi eri osiin ja mieti miltä niissä tuntuu. Aloita vaikka varpaista ja etene aina päälakeen asti. Huomioi samalla jännityksiä kehossasi ja yritä päästää niistä irti. Voit käyttää tähän harjoitukseen kymmenen minuuttia tai keskittyä kehoosi vaikka vain minuutin ajan, jotta saat harhailevan mielesi keskittymään yhteen asiaan.

2. Meditoi sähköpostia lähettäessäsi
Sähköposti on yksi isoimmista stressitekijöistä ja lukemattomat viestit saavat meidät helposti hermostumaan. Lyhyt meditaatioharjoitus joka kerta kun lähetät sähköpostin voi auttaa rentoutumaan. Kiitä sisäänhengityksellä apua, jonka saat sähköpostista ja uloshengityksellä tiedosta, mitä olet sanomassa lähettämässäsi viestissä. Tämän jälkeen paina lähetä -painiketta hieman rentoutuneempana.

3. Kuuntele luonnon ääniä
Luonnon äänet voivat tehdä ihmeitä stressinpoistossa. Istu minuutiksi alas ja kuuntele luonnon ääniä vaikka tietokoneeltasi. Hae esimerkiksi meren tai sademetsän ääniä. Näiden äänien kuuleminen lopettaa stressihormonien tuotannon.

4. Naura
Vaikka nauraminen ei tuntuisikaan alkuun luonnolliselta, pikainen hauskanpito voi auttaa sinut pois stressikierteestä. Katso hauska eläinvideo tai muistele vitsiä, joka sai sinut nauramaan. Nauru vapauttaa endorfiineja aivoihin ja rentouttaa lihaksia.


5. Hengitä syvään
Hengittäminen syvään sisään ja ulos yhden minuutin ajan voi auttaa kirkastamaan mielen ja rentouttamaan kehon. Hengitykseen keskittyvä meditaatio vähentää stressiä kehossa ja lisätä rentoutta. Etsi hiljainen paikka, istu alas, keskity hengitykseesi ja päästä irti kaikista häiritsevistä ajatuksista.

6. Käytä eteerisiä öljyjä
Hajuja käsittelevä osa aivoissa sijaitsee lähellä osaa, joka hallitsee muistia ja tunteita. Tuoksut voivat siis olla voimakas tapa lisätä mukavia tunteita ja rauhoittaa mieltä. Eteeriset öljyt voivat olla erityisen tehokas tapa vähentää stressiä. Pidä pöydälläsi piparmintun tai laventelin tuoksuista öljyä ja lisää sitä pieni tippa ihoosi, kun alat tuntea itsesi stressaantuneeksi.

7. Niska- ja hartiahieronta
Auta rentouttamaan jäykkiä lihaksia niskassa ja hartioissa antamalla itsellesi lyhyt hieronta. Kiinnitä huomiota siihen, että irrottaudut samalla lyhyeksi hetkeksi työtehtävistäsi. Saadaksesi suurimman hyödyn, pidä tauko siitä, mitä olet tekemässä ja tiedosta jännitys, sekä helpottava tunne, jonka hieronta saa aikaiseksi.

8. Tanssi
Tanssin vapaat ja venyttävät liikkeet voivat helpottaa laukaisemaan jännityksiä kehosta ja nostamaan tunnelmaa. Mikä tahansa liikunta auttaa vähentämään stressiä lisäämällä endorfiinien tuotantoa. Tanssiminen on hauska tapa päästä ulos höyryjä. Laita lempikappaleesi soimaan, astu pois tietokoneelta ja irrottele minuutin ajan. Tämä nostaa varmasti mielialaasi.


Lue myös: Hypnoottinen 3 minuutin videoteos tuo pika-apua stressiin, katso ja kokeile

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat