Tutkimus todistaa: Halaaminen kannattaa

10.09.2015 23:15 - Emma Ylistalo

Tarvitseko halausta? Tutkimuksen mukaan tarvitset.

Tiede todistaa, että niinkin yksinkertaisella asialla, kuin halauksella, on suuri merkitys. Tuore tutkimus todistaa, että neljästä kahteenkymmeneen halausta päivässä tuo terveyshyötyjä. Hyvä halaus kestää pidempään kuin 20 sekuntia ja se täytyy saada ihmiseltä, johon luotat.

Perheterapeutin mukaan tarvitsemme neljä halausta päivässä selvitäksemme, kahdeksan halausta ylläpitääksemme tätä ja 12 halausta kasvaaksemme. Halaile siis entistä enemmän läheisiä ihmisiä hyvien vaikutusten saamiseksi.

Halaus helpottaa oloa

Halatuksi tuleminen vähentää yksinäisyyttä ja epävarmuutta. Esimerkiksi lapset, jotka saavat paljon halauksia kärsivät vähemmän käytösongelmista. Halailu onkin oiva tapa osoittaa rakkautta perheen sisällä ja se on voimakas tapa tuoda perhettä läheisemmäksi. Halaus myös lievittää jännityksiä kehosta ja voi näin toimia pienen rentouttavan hieronnan tavoin.

Halaaminen on myös fyysinen tapa osoittaa kiitollisuutta. Halauksen antaminen viestii samaa kuin esimerkiksi lahjan antaminen. Kannattaa myös muistaa halaus silloin kun sanoja ei löydy, sillä se voi auttaa toista.


Lue myös: Halauksen uskomaton voima - auttaa taistelussa flunssaa vastaan

Lähde: Family Share

Kilpailut

Uusimmat