Kuva: AOP

Oletko pitkä vai lyhyt? Katso, miten se vaikuttaa terveyteesi

02.10.2015 11:15 - Senni Loikala

Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan pituudella on yhteys riskiin sairastua vakavasti.

Pitkillä miehillä ja naisilla on muita suurempi riski sairastua syöpään, selviää tuoreesta ruotsalaistutkimuksesta. Kyseessä on laajin pituuden ja sairastumisriskin yhteyttä selvittänyt tutkimus, sillä siinä analysoitiin 5,5 miljoonan ruotsalaisen tietoja.

Naisilla riski sairastua syöpään nousee 18 prosentilla jokaista kymmentä senttiä kohden, jonka he ovat keskimääräistä naisen pituutta pidempiä. Miehillä riski nousee hieman vähemmän jokaista "ylimääräistä" kymmentä senttiä kohden, nimittäin 11 prosenttia.

Pitkillä naisilla on 20 prosenttia suurempi riski sairastua rintasyöpään kuin lyhyillä naisilla. Puolestaan riski sairastua melanoomaan nousee 30 prosenttia jokaista kymmentä "ylimääräistä" senttia kohden molemmilla sukupuolilla.

- Tutkimuksemme osoittavat, että pitkät ihmiset sairastuvat muita todennäköisemmin syöpään, tutkija ja lääkäri Emelie Benyi tiivistää.

- Mutta se on vielä epäselvää, onko heillä suurempi riski menehtyä syöpään tai onko heillä ylipäänsä lisääntynyt riski kuolla muita aiemmin, hän lisää.


Lue myös: Rintasyöpää sairastavan äidin imetyskuva kuohuttaa netissä - pystytkö katsomaan itkemättä?

Lähde: Daily Record

Kilpailut

Uusimmat