Kuva: Fotolia

Esitä itsellesi viisi kysymystä - olet heti lähempänä onnellisuutta

14.10.2015 13:15 - Eeva Rajala

Jokainen haluaa olla onnellinen, mutta keinot onnellisuuden saavuttamiseen vaihtelevat. Ihminen saattaa huomata, että onnellisuus on lähempänä kuin uskotaankaan.

Itsensä voi täyttää tekosyillä, jotka ovat esteenä omalle onnellisuudelle. Joskus onnellisuutta ajatellaan myös niin, että se on jotain sellaista, jonka saavuttaa vasta pitkän ajan kuluttua. Onnellisuus on kuitenkin asia, jonka voit saavuttaa jo tänään.

Siihen tarvitaan vain rehellisyyttä ja vastaukset seuraaviin viiteen kysymykseen. Oletko valmis?

Oletko halukas myöntämään pelkosi?

Oletko valmis paljastamaan sekä itsellesi että läheisillesi, mitä pelkäät. Vasta sen jälkeen, kun olet rehellinen, voidaan muutos aloittaa.

Oletko valmis tekemään vaikuttavia muutoksia?

Muutos on aina pelottava, olkoon se sitten siviilisäätyyn tai työhön liittyvää. Onnellisuuden saavuttaminen vaatii muutoksia, joskus pieniä, joskus isoja. Joskus muutos voi olla se, että eroaa negatiivisesta ystävästä tai muuttaa uuteen asuntoon. Pitää ymmärtää, ettei mikään muutu, jos aina jatkaa samaa rataa.

Oletko valmis laittamaan itsesi tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi?

Ei ole itsekästä ajatella itseään, se on itsesuojelua. Naiset ovat yleensä hoivaajia, jotka antavat kaikkensa muille. He uhraavat joskus omat unelmansa keskittymällä vain perheen perustamiseen ja lasten kasvatukseen sekä kumppaninsa tukemiseen. Kun laitat itsesi tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi, tarkoittaa se sitä, että myöhemmälle lykätyt unelmat ovat taas saavutettavissa. Voit myös alkaa elää elämääsi sinun omilla ehdoillasi. Tämä ei tarkoita sitä, että sinusta tulee huono äiti. Sinä vain huomioit myös itsesi.

Oletko halukas sijoittamaan itseesi?

Sijoittamisella tarkoitetaan sekä fyysistä, emotionaalista ja taloudellista investointia. Voit joskus unohtaa pitää huolta itsestäsi, sillä pidät huolta lapsistasi. Äititehtäviä on niin paljon, ettei muulle näytä löytyvän aikaa. Saatat kuormittua, stressaantua ja sairastua. Samalla kumppanisi saattaa pitää hoitamiasi asioita itsestäänselvyyksinä, ja kaikki unohtavat, että sinä ansaitset enemmän. Oma hyvinvointisi on elintärkeää, ja sinun pitää huomioida, mitä tarvitset.

Oletko valmis pyytämään apua?

Kukaan ei halua olla taakkana toisille, ja tätä naiset voivat usein ajatella, eivätkä sen vuoksi pyydä apua. Tämä voi aiheuttaa eristäytyneisyyttä ja joskus myös masennusta. Älä tunne noloutta myöntää, jos on vaikeaa. Sinulla on oikeus saada sellainen elämä, jonka haluat. Ole rehellinen ja pyydä apua, kun sitä tarvitset.


Lue myös: Huomioi 10 asiaa elämässäsi ja tulet onnellisemmaksi

Lähde: Divorced Moms

Kilpailut

Uusimmat