Kuva: Fotolia

Älypuhelin voi auttaa sinua voimaan paremmin - lue 4 yllättävää tapaa

16.10.2015 13:15 - Emma Ylistalo

Vaikka on hyvä, että osaamme joskus irrottautua älypuhelimestamme, voi siitä löytyä myös apu hetkessä elämiseen.

Haluaisimme elää enemmän hetkessä, mutta kiireisessä arjessa se on usein haastavaa. Hektistä arkea ei myöskään helpota se, että älypuhelimemme ilmoittaa jatkuvasti uudesta tykkäyksestä, uutisesta, kuvasta tai viestistä. 

Pystyäksemme olemaan tietoisempia ympärillämme tapahtuvista asioista ja jotta pystyisimme keskittymään enemmän hetkeen, saatamme kuitenkin tarvita teknologian apua. Vaikka älypuhelin ja teknologia yleensä saattaavatkin huomaamattamme viedä yllättävän ison osan päivästämme, siitä voi olla myös hyötyä. Lue alta neljä tapaa, joiden avulla voit hyödyntää älypuhelintasi tietoisemmassa läsnäolossa.

1. Käytä muistutuksia päivän voimalauseina

Aseta puhelimeesi päivän mittaan muistutuksia. Sen sijaan, että ne muistuttaisivat monista tekemättömistä töistä, ne voivatkin olla voimalauseita, jotka kannustavat elämään hetkessä. Kun puhelimesi näytölle tulee teksti ”jotain ihanaa tapahtuu tänään”, muistat kenties keskittyä hieman enemmän juuri tähän hetkeen.

2. Laita puhelimesi muistuttamaan myös tauoista

Joinain päivinä kalenteri saattaa näyttää niin täydeltä, että jo aamusta mietit, miten päivästä tulee selviämään. Paras tapa selvitä kiireestä ovat kuitenkin tauot. Suunnittele kiireinenkin päivä niin, että eri työtehtävien tai tapaamisten väliin jää aina pieni tauko. Aseta puhelimesi ilmoittamaan, kun on aika pysähtyä hetkeksi. Vedä muutaman kerran syvään henkeä ja mieti mielessäsi muutama asia, joista olet kiitollinen juuri sillä hetkellä.

3. Käytä puhelinta tarvittaessa päiväkirjana tai muistivihkona

Jos tykkäät laittaa ajatuksiasi ylös, puhelin on oiva apu tähän. Varsinkin kiireisenä päivänä tulee harvoin kaivettua muistivihkoa tai päiväkirjaa esiin. Onneksi puhelimeen saa kirjoitettua ajatuksia helposti ylös ja kännykän nauhuri on myös hyvä apu, kun haluaa pistää ajatuksiaan ylös helposti ja nopeasti.

4. Älypuhelimen sovellukset helpottavat tietoista läsnäoloa

Älypuhelimeen saa ladattua paljon erilaisia sovelluksia ja niiden avulla voi harjoitella myös tietoista läsnäoloa ja meditaatiota. Älypuhelimesta voi siis olla myös paljon hyötyä, kunhan muistaa, että välillä on hyvä myös irrottautua puhelimestaan.

Lue myös: iPhonen omistaja, huomio! Helpolla niksillä pidennät akun kestoa

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat