Kuva: Fotolia

"Suutelu johtaa parempaan orgasmiin" - lue tutkijoiden selvittämät faktat seksistä

28.12.2015 16:15 - Tiina Svensk

Suutelu on myös tieteen nimissä suotavaa, sillä se johtaa usein parempaan seksiin ja tekee meistä onnellisempia.

Jokainen tietää, että seksi vaikuttaa mielialaamme positiivisesti. Hyvät vaikutukset eivät jää kuitenkaan siihen, sillä seksi vaikuttaa myös aivotoimintaamme ja kehoomme, uutisoi Daily Mail.

Säännöllinen seksi suojaa tutkimuksen mukaan tietyiltä sairauksilta. Uutisoimme aiemmin myös muista seksin vaikutuksista, kuten siitä, miksi ero lyhyestäkin suhteesta voi satuttaa. Seksin positiivisista vaikutuksista löytyi kuitenkin paljon näyttöä.

Seksi suojaa sairauksilta

Aivosolut tuhoutuvat ikääntymisen myötä, mutta säännöllisen seksin avulla voit suojautua vanhenemisen haittavaikutuksilta. Princetonin yliopiston tutkimuksen mukaan seksin harrastaminen auttaa aivoja luomaan uusia aivosoluja, mikä saattaa suojata tietyiltä muistisairauksilta, kuten dementialta.

Lisäksi säännöllinen seksi rentouttaa kehoa lisäämällä mielihyvähormonin määrää. Niska-hartia -seudun jäykkyydestä kärsiessä kannattaakin siis kokeilla seksiä rentoutumiskeinona. Sama rentouttava vaikutus helpottaa myös päänsärkyihin ja stressinhallintaan - samalla unenlaatu paranee.

Suutelu johtaa parempaan seksiin

Huulissa on sata kertaa enemmän hermopäätteitä kuin sormenpäissä - ne ovat siis erittäin herkkiä. Ei olekaan siis lainkaan ihme, että suutelu johtaa parempaan seksiin: suutelu käynnistää aivoissa useita toimintoja, jotka lisäävät mielihyvän ja mielialan kohoamisen tunnetta.

Sen vuoksi suutelu ennen yhdyntää on avain parempaan seksiin: mielihyvähormonien vapautuminen johtaa naisilla usein myös varmemmin orgasmiin. Tutkijoiden mukaan orgasmit taas toimivat luontaisena kipulääkkeenä lievittämällä jo olemassaolevaa, kroonista kipua ja ehkäisemällä esimerkiksi jäykkyydestä tai stressistä aiheutuvaa fyysistä kipua.

Seksi lisää verenkiertoa pään alueella, mikä aktivoi aivojen ja neuronien toimintaa. Samalla mielihyvästä vastuussa olevat aivojen osat aktivoituvat, minkä vuoksi myös seksi helpottaa myös alakuloiseen olotilaan.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat