Kuva: Fotolia

Onko orgasminsaantisi vaikeutunut? Asiantuntijoiden neuvot tilanteen korjaamiseksi

05.01.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Tietyistä asioista huomaa, että aika keskittyä oman orgasmin saavuttamiseen.

On aivan normaalia, että nainen ei saa orgasmia jokaisella kerralla kun harrastaa seksiä. Oli kyse sitten orgasmin saavuttamisen vaikeudesta tai siitä, ettei esileikki sytytä sinua tarpeeksi, kannattaa muistaa, että monet naiset kokevat samanlaisia ongelmia. Seksuaaliterapeutti Kat Van Kirk kertoo, että on useita asioita, jotka voivat vaikuttaa tähän. Kirk ja seksologi Debra Leino kertovat mistä merkeistä tietää, että on aika keskittyä itsensä ja oman orgasminsa tavoitteluun.

1. Stressaat siitä

Jos stressaat siitä, että et voi saada orgasmia, sillä on myös suora vaikutus siihen voitko. Lainon mukaan liika keskittyminen orgasmin saamiseen johtaa ainoastaan suorituspaineisiin ja ahdistukseen. Kaiken lisäksi siihen keskittyminen vie nautinnon seksiltä.

Sen sijaan, että keskittyisit orgasmin saamiseen, keskity nautintoon, jota tunnet. Jos saat orgasmin - hyvä. Mutta vaikka et, ainakin nautit seksistä.

2. Teeskentelet sen säännöllisesti

Vaikka tarkoituksesi olisivat hyvät, etkä halua loukata kumppanisi tunteita, teeskentely ei silti auta ketään. Jos feikkiorgasmit ovat tulleet sinulle tutuiksi, Van Kirkin mukaan kannattaa miettiä, miksi et saa sitä, mikä auttaisi sinut hekuman huipulle.

Jos seksi kumppanin kanssa ei saa sinulle orgasmia, Laino kehottaa tutustumaan itse siihen, mikä saa sinut syttymään. Tämän jälkeen voit ohjata kumppanisi oikeisiin paikkoihin. Voit myös tuoda esimerkiksi vibraattorisi mukaan sänkypuuhiinne, jos olet tottunut saamaan sen kanssa.

3. Häpeät ettet saa orgasmia

Siinä ettet saa orgasmia ei ole mitään hävettävää ja Van Kirk kehottaakin puhumaan asiasta avoimesti kumppaninsa kanssa. Jos sinusta tuntuu epämiellyttävältä keskustella tästä kumppanisi kanssa, teidän kannattaa keskittyä parantamaan kommunikaatiotanne. Puhumalla asiasta, saatat keksiä mitä tarvitset saadaksesi orgasmin.

Saadaksesi asiat muuttumaan, kerro avoimesti kumppanillesi, ettet ole lähiaikoina saanut orgasmia. Tämän jälkeen ehdota, että voisitte yrittää yhdessä löytää tähän ratkaisun. Luultavasti kumppanisi auttaa sinua mielellään.

4. Harrastat säännöllisesti seksiä, mutta viime orgasmista on kuukausia

Monet asiat voivat vaikuttaa kykyysi saada orgasmi, mutta jos olet aiemmin saanut orgasmin, mutta et nykyään pysty siihen, vaikka harrastat seksiä säännöllisesti, kannattaa kiinnittää asiaan huomiota.

Vaikka tiedämme, että stressaaminen ei ainakaan edesauta orgasmin saavuttamista, voi siitä silti olla vaikea päästää irti. Jos vaikeudet jatkuvat, kannattaa kääntyä seksuaaliterapeutin puoleen. Ammattilainen saattaa löytää syyt asioihin, joita itse olet pohtinut pitkään.


Lue myös: 10 asiaa, joita upean seksielämän omaavat naiset tekevät

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat