Kuva: Fotolia

Huolehditko liikaa? 5 asiaa osoittavat

25.01.2016 19:15 - Emma Ylistalo

Kaikki me koemme joskus stressiä, mutta jos se alkaa vaikuttaa uneemme tai terveyteemme, kannattaa asiaan kiinnittää huomiota.

Lue alta viisi asiaa, jotka osoittavat, että murehdit liikaa ja että sinun olisi aika keskittyä omaan hyvinvointiisi. 

1. Et saa nukuttua

Huolehtiminen ja ahdistus häiritsevät usein untamme, eli juuri sitä yhtä tärkeimmistä asioista itsellemme. Ilman kunnollista unta me vaarannamme terveytemme ja elämämme. Esimerkiksi auton ajaminen liian väsyneenä voi olla yhtä vaarallista kuin humaltuneena ajaminen. Jos murehtimisesi haittaa untasi, siitä on tullut sinulle liian iso asia.

2. Et pysty rentoutumaan

On tärkeää, että pitkän päivän päätteeksi pystyt rentoutumaan. Huolehtiminen saattaa kuitenkin toisinaan estää meitä tekemästä niin. Yritä löytää itsellesi jokin fyysinen asia, jonka tekeminen saa ajatuksesi muualle. Jos esimerkiksi pidät haastavista palapeleistä, ne voivat auttaa sinua irrottatumaan stressaavista ajatuksista.

3. Väärinkäytät ruokaa tai alkoholia

Joskus ihmiset helpottavat stressiä väärinkäyttämällä alkoholia tai ruokaa. Lohturuoka on satunnaisesti otettuna aivan sallittua ja olut silloin tällöin harmitonta, mutta jos huomaat käyttäväsi näitä vain selvitäksesi elämästäsi, kannattaa kiinnittää asiaan huomiota.

4. Terveytesi on heikentynyt

Huolet, stressi ja ahdistus saattavat välillä ottaa vallan ja se vaikuttaa usein lopulta terveyteesi. Jos huomaat, että et voi enää niin hyvin kuin aiemmin, kannattaa kiinnittää huomiota elämänsä tärkeysjärjestykseen.

5. Odotat aina pahinta

Se on yksi pahimmista asioista, joita voit tehdä itsellesi. Älä odota aina pahinta. Älä odota myöskään parasta. On parempi luopua ylimääräisistä odotuksista ja katsoa avoimin mielin, mitä eteen tulee.


Lue myös: Kuuntele vaistoasi - 5 ajatusta, joita ei kannata ohittaa

Lähde: Higher Perspectives

Kilpailut

Uusimmat