Kuva: Fotolia

Haluatko hoikistua? Älä hidasta aineenvaihduntaasi pienillä ravitsemusvirheillä

27.02.2016 12:15 - Tiina Svensk

Helpoilla ruokavalinnoilla voit kiihdyttää aineenvaihduntaasi.

Ruokavalio on tärkeä osa toimivaa painonhallintaa tai painonpudotusta, joten välillä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä lautaselleen valitsee. Pienillä muutoksilla voidaan kuitenkin vaikuttaa siihen, että keho kuluttaa energian mahdollisimman tehokkaasti ja aineenvaihdunta pysyy aktiivisena:

Valitset kofeiinittoman kahvin

Jos juot kahvia kupillisen tai pari päivässä, älä valitse kofeiinitonta versiota. Kahvin kofeiini on stimulantti, joka kiihdyttää myös aineenvaiduntaa.

Aloitat aamusi puurolla

Syöt kyllä aamupalan, joka on tärkeä osa päivän ravitsemusta: se käynnistää kehosi aineenvaihdunnan ja valmistaa sinut tulevaa päivää varten. Jos lautaseltasi löytyy kuitenkin puuroa, mysliä tai muroja et saa tarpeeksi proteiinia, joka pitää sinut kylläisenä.

Tee helppo muutos, ja aloita aamusi 20 grammalla proteiinia.

Luotat liikaa mittareihin

Pidätkö sykemittaria treenatessasi ja seuraat kuluttamiasi kaloreita? Mittarit antavat toki hyvää viittaa siitä, kuinka paljon olet kuluttanut. Treenatessa kannattaa kuitenkin myös kuunnella omaa kroppaansa ja päivän tuntemuksia. 

Et ole nälkäinen treenin jälkeen, joten et syö

Treenin jälkeen lihaksesi tarvitsevat ravintoa, jotta ne voivat palautua, korjata - ja kasvaa. Jos et anna kehollesi ravintoa treenin jälkeen, se alkaa hyödyntää lihasmassaasi ravinnoksi.

Et noudata unirytmiäsi viikonloppuna

Nukkumaanmenoajat saattavat kuulostaa todella tylsiltä, mutta ovat hyvin arvokkaita. Jos menet nukkumaan viikolla samaan aikaan ja heräät aina kellon soittoon, kannattaa tapaa pitää yllä myös viikonloppuisin.

Jo yhden päivän univaje vaikuttaa vuorokausirytmiimme ja siten myös aineenvaihduntaamme. Univaje vaikuttaa myös herkästi hormonitoimintaamme ja siten tekemiimme valintoihin ravinnon parissa.

Unohdat juoda vettä

Huomaatko puolen päivän aikoihin, ettet ole juonut tarpeeksi vettä päivän aikana? Riittävä nesteen juominen on avainasemassa aineenvaihdunnan ylläpidossa, joten varmista, että juot vettä pitkin päivää. 

Lue myös: 10 superkeinoa maksimoida treeni ja saada rasva palamaan

Lähde: Oprah

Kilpailut

Uusimmat