Kuva: Fotolia

Haaveissa kesäkunto? Kuusi ruokaa, jotka vähentävät ruokahaluasi

30.03.2016 19:15 - Pauliina Jokinen

Kesäkroppa vaatii treeniä ja ruokavaliosta kiinni pitämistä.

Kevät on täällä, joten kesä on jo aivan kulman takana. Kesäkropasta haaveilu saattaa monella jäädä haaveilun tasolle, mutta aivan vielä ei kannata heittää hanskoja narikkaan.

Jos todella haluat saavuttaa unelmiesi kropan tai ainakin parantaa oloasi, on ruokavaliollasi siihen suuri vaikutus. Jotta turhat kalorit jäisivät syömättä, kannattaa sinun miettiä, miten saisit ruokavaliosi optimaaliseksi.

Women's Health -lehti listasi ruoka-aineita, jotka sekä täyttävät että pitävät ruokahalusi kurissa pidemmänkin aikaa.

Ohra

Ruotsalaistutkimuksen mukaan ohra vähentää ruokahalua sekä tasapainottaa verensokeria. Täyttävä ohra vie nälän tunteen pitkäksi aikaa ja tehostaa ruoansulatusta. Ohraa voi käyttää esimerkiksi salaateissa, keitoissa, pataruoissa sekä perunan ja riisin korvikkeena.

Punainen chili

Punainen chili tehostaa kaloreiden palamista ja vie ruokahalun mennessään. Aineenvaihduntasi saa tehostartin jo puolesta teelusikallisesta.

Korkealaatuinen liha

Proteiini pitää nälän poissa aterioiden välillä. Saat sopivaa proteiinia muun muassa kanasta, possusta, naudasta, pavuista, linsseistä ja vihreistä vihanneksista kuten pinaatista, parsakaalista ja herneistä.

Manteli

Iskikö nälkä heti aamupalan jälkeen? Jos lounaaseen on vielä aikaa, mutta vatsasi pitää jo vaativaa ääntä, kannattaa se hiljentää manteleilla. Tutkimus seurasi naisia, jotka söivät muutaman mantelin aamupalan ja lounaan välillä sekä naisia, jotka eivät syöneet manteleita. Kolmen päivän kuluttua manteleita syöneet naiset kertoivat olonsa tuntuvan täydemmältä, vaikka todellisuudessa he söivät vähemmän kaloreita.

Lohi

Lohen Omega-3-rasvahapot auttavat pitämään nälän pidempään poissa. Kalasta saatavalla leptiinillä uskotaan olevan yhteys normaalipainon ylläpitoon.

Sarviapilatee

Korealaistutkimuksen mukaan sarviapiloista valmistettu tee auttaa hillitsemään ruokahalua ja täyttää vatsaa sopivasti.

Lue myös: Saako personal trainer olla ylipainoinen? Suomalaiset vastaavat rehellisesti

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat