Eroon selluliitista - 7 toimivaa keinoa

29.05.2013 17:15 - Heli Thoren

Appelsiini-ihosta voi päästä eroon sinnikkyydellä ja oikeilla keinoilla.

Taas on se aika vuodesta, kun pitäisi tuntea olonsa hyväksi bikineissä. Vaikka loppujen lopuksi hyvä rantavartalo on asenteesta kiinni, voimme myös tehdä jotain hehkeämmän peilikuvamme eteen.

Selluliitista kärsii moni nainen - ainakin jossakin määrin. Selluliitti on ihon kudoksiin pakkautunutta rasvaa. Myös sokeri on omiaan lisäämään appelsiini-ihovaikutelmaa, kun syöty makea muuttuu rasvaksi jo tukkeutuneilla kohdilla. Selluliitin kertymisessä on osansa myös perintötekijöillä. Vaikka sen määrä lisääntyy lihoessa, myös hoikat saattavat kärsiä muhkuroista. Oman osansa selluliitin näkyvyyteen tuo ihon kunto. Jos hipiä on ohut ja kuiva, selluliitti paistaa sen alta selkeämmin.

Vaikka joskus tuntuu, että selluliitin karistaminen on mahdotonta, muutamalla niksillä sekin on mahdollista. Muista tämä seitsemän kohtaa taistelussasi appelsiini-ihoa vastaan:

1. Syö oikein

Kuitupitoinen dieetti näkyy sileänä ihona reisillä ja takapuolessa. Syö runsaasti kuituja, vihanneksia ja hedelmiä. Ne poistavat kehostasi kuona-aineita, ja se näkyy myöskertyneessä selluliitissa.

2. Juo vettä

Veden juomisen tärkeydestä puhutaan joka puolella, mutta sillä on vaikutusta myös taistelussa selluliittia vastaan. Pyri juomaan runsaasti vettä päivän mittaan, niin hätistelet samalla rasvakertymiä ihosi alta. Veden juominen parantaa myös ihon kollageenia. Näin hipiäsi voi paremmin, ja selluliitti ei ole niin näkyvää.

3. Liiku

Koska sellluliitti on pakkautunutta rasvaa, se karisee liikkumalla siinä missä muukin rasva. Liiku säännöllisesti, niin myös selluliitti pikku hiljaa irrottaa otteensa takamuksestasi.

4. Hiero

Kuivahieronta kiihdyttää verenkiertoa reisissä ja takapuolessa. Tämä tekee selluliitista vähemmän näkyvää, kun kehon nesteet lähtevät samalla liikkeelle. Hierominen auttaa myös siinä, että pakkautunut rasva lähtee kudoksista pikku hiljaa liikkeelle, jolloin selluliitti vähenee.

5. Kuori

Ihon kuoriminen tekee saman kuin kuivahieronta: kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa. Samalla se myös saa ihon voimaan paremmin ja näyttämään hyvältä. Tämä on omiaan tekemään appelsiini-ihosta myös vähemmän näkyvää.

6. Voitele

Vaikka selluliittivoiteet eivät yksin tehoaisikaan, voi niistä olla apua taistelussa sitä vastaan. Kun käytät niitä yhdessä hyvän ruokavalion ja liikkumisen kanssa, iho silenee. Myös tavallisesta kosteusvoiteesta voi olla apua selluliitin nitistämisessä. Kosteutettu iho voi paremmin ja näyttää kauniimmalta. Samalla selluliittikin peittyy paremmin hyvinvoivan ihon alle.

7. Rusketa

Kalmankalpealta iholta selluliitti paistaa herkemmin kuin päivettyneeltä. Tämän vuoksi itseruskettavista on apua myös muhkuroiden häivyttämisessä. Jo pienikin väri tekee reisille ihmeitä.

Lähde: Cosmopolitan.com

Kilpailut

Uusimmat