Vedenjuonti on avain hyvinvointiin raskauden aikana - katso kuinka paljon nestettä pitäisi litkiä

24.09.2014 17:31 - Susanna Karttunen

Lasta odottaessa ja imettäessä keho tarvitsee tavallista enemmän vettä.

Raskaana ollessa ja imettäessä keho tarvitsee enemmän nestettä kuin tavallisesti. Vettä tulisi lasta odottaessa juoda noin kolme desilitraa enemmän ja imettäessä seitsemän desilitraa kuin tavallisesti.

Aamupahoinvointi voi järkyttää nopeasti nestetasapainoa, joten etenkin silloin vettä kannattaa tankata lisää. Lapsen synnyttyä tekemistä on usein niin paljon, että juominen saattaa unohtua. Kannattaakin ottaa tavaksi juoda pieniä määriä usein.

Vedenjuonti on tärkeää monesta syystä. Joitain ei niin yleisesti tiedettyjä seurauksia ovat esimerkiksi se, että riittävä veden juonti ehkäisee ummetusta etenkin raskauden loppuvaiheesta ja auttaa myös pitämään virtsatientulehdukset loitolla.

Vesi on paras juoma nesteytykseen, sillä se on luonnollista eikä sisällä turhia kaloreita. Myös paljon nestettä sisältävät ruoat, kuten keitot, jogurtit, hedelmät ja vihannekset auttavat saamaan vuorokauden vesikiintiön täyteen.

Muista myös, että kofeiinipitoiset juomat kannattaa raskauden aikana jättää minimiin ja alkoholista olisi hyvä luopua kokonaan. Kahvin juomisen yllättävästä vaikutuksesta raskauteen voit lukea lisää täältä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat