Hyttyset valitsevat ketä pistävät - katso oletko potentiaalinen uhri

05.06.2013 13:45 - Laura Sulkava

Tuntuuko sinusta, että hyttyset pistävät aina juuri sinua? Tutkimusten mukaan joka kymmenes tai jopa joka viides ihmisistä vetää eri syistä hyttysiä puoleensa.

Coloradolaisen tutkijan Janet McAllisterin mukaan erilaisten pistiäisten mieltymykset vaihtelevat. Hyttysten mieltymyksiä on tutkittu ja on havaittu, että ainoastaan naaraat imevät ihmisten verta.

Alla listattuna joitain piirteitä, jotka saavat hyttyset terottamaan piikkejään.

1. Jos olet juuri urheillut, on kehossasi maitohappoa, joka vetää hyttysiä puoleensa. Myös hiilidioksidipilvi saa hyttyset pörräämään ympärilläsi, joten kun urheillessa hengitys on raskaampaa kuin normaalisti, saattaa joutua helpommin pistoksen uhriksi.

2. Suurikokoiset ihmiset tuottavat enemmän hiilidioksidia kuin pienikokoiset. Tästä syystä ylipainoiset vetävät hyttysiä puoleensa ja samasta syystä hyttyset pistävät todennäköisemmin aikuisia kuin lapsia.

3. Nopean aineenvaihdunnan omaavalla, kolesterolin sivutuote jää iholle ja houkuttelee näin hyttysiä puoleensa.

4. Henkilökohtainen tuoksusi saattaa vetää hyttysiä puoleensa. Hengityksesi mukana ulos pääsevä asetoni ja estradioli sekä monet yhdisteet ja bakteerit iholla vetävät hyttysiä puoleensa. Vaikka kaikki tuottavat edellä mainittuja yhdisteitä, tutkijat uskovat, että osa ihmisistä tuottaa niitä enemmän.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat