Onhan venyttely osa treenirutiinejasi? Lue, miksi kehonhuolto kannattaa

08.08.2015 16:15 - Tiina Svensk

Useimmilla treenaajilla venyttely jää hyvin vähäiseksi, vaikka lempeä kehonhuolto parantaisi myös treenituloksia.

Kehonhuollon tulisi olla osa jokaista treeniviikkoa, sillä venyttelyllä on paljon hyötyvaikutuksia terveydelle ja keholle. Jos treenisi takkuilee tai sinulla on vaikeuksia nukahtaa, kannattaa ottaa venyttely osaksi liikuntarutiineja.

Venyttely valmistaa lihakset treeniin: Jos juokseminen takkuilee, kannattaa kokeilla huolellista lämmittelyä ennen lenkille lähtöä. Lämmittelyyn kuuluu osaksi lyhyet venyttelyt, jotka valmistavat lihaksia treeniin.

Venyttely parantaa ryhtiä: Kireät lihakset vetävät myös ryhtiä kasaan, joten säännöllinen venyttely auttaa myös parantamaan ryhtiä.

Venyttely helpottaa alaselkäkipuja: Joskus takareisien ja lantionseudun kireydet säteilevät alaselkään, joten venyttely voi helpottaa myös mahdollisia selkäkipujasi.

Venyttely ennaltaehkäisee urheiluvammoja: Kun huollat kehoasi lempeillä venytyksillä, autat lihaksia palautumaan takaisin lepopituutensa. Näin ennaltaehkäiset mahdollisia liikuntavammoja, jotka voivat syntyä ylirasituksesta.

Venyttely huoltaa myös niveliäsi: Monipuolisen, paljon hyviä rasvoja sisältävän, ruokavalion lisäksi nivelet rakastavat venyttelyä. Huolla siis niveliä ja jänteitäsi säännöllisellä kehonhuollolla.

Venyttely helpottaa stressiä: Venyttely tehostaa verenkiertoa lihaksissa, mikä taas rauhoittaa mieltä. Seuraavan kerran, kun hermosi alkavat kiristyä, suuntaa siis kuntosalitreenin sijaan joogatunnille.

Venyttely parantaa unenlaatua: Kun lihakset eivät ole kireät ja ne saavat enemmän verta – ja siten happea ja ravintoaineita – myös unenlaatusi kohenee ja nukut sikeämmin.


Lue myös: Joogaliikkeet, jotka jokaisen kannattaisi tehdä joka päivä 

Lähde: Fitness magazine

Kilpailut

Uusimmat