Tutkimus selvitti iän, jolloin ihminen on vähiten tyytyväinen elämäänsä

26.03.2014 17:15 - Reija Saarinen

Tutkimuksen mukaan on olemassa ikä, jolloin tyytyväisyys omaan elämään ei ole kovinkaan korkealla.

Tuoreen tutkimuksen mukaan keski-iänkriisi todellakin on olemassa. Tulosten mukaan ihminen on nimittäin vähiten tyytyväinen omaan elämään silloin, kun hän on 40-42-vuotias.

Tutkimusta varten tutkijat analysoivat yli 70-vuotiaiden ihmisten tyytyväisyyttä omaan elettyyn elämäänsä. Mukana oli ihmisiä Britanniasta, Australiasta ja Saksasta. Tulosten mukaan kaikki vastaajat olivat olleet elämäänsä vähiten tyytyväisiä silloin, kun he olivat hieman yli nelikymppisiä. Tutkijoiden mukaan tämä selittyy sillä, että juuri tuossa iässä suurin osa kärsii keski-iänkriisistä.

On selvää, että tarkkojen tulosten saamiseksi tulisi tehdä vielä lisää tutkimuksia. Näin voitaisiin paremmin selvittää, miksi ihmisten onnellisuustasot laskevat näiden vuosien aikana. Voi olla, että ihmisten on vaikea hyväksyä elämäänsä juuri noiden vuosien aikana. Monet ovat nimittäin tehneet suuret asiat ennen 40 ikävuotta. Moni siis kamppailee sen kanssa, että monet suuret asiat, kuten ammattiin valmistuminen, kodin osto, perheen perustaminen ja lasten kasvattaminen on jo takanapäin. 

Aiemmin olemme uutisoineet asioista, joita 60-vuotiaat toivoisivat kolmekymppisten tietävän. Jutun voit lukea täältä

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat