Tutut välipalat saavat tyrmäyksen: "Liian vähän tai vääränlaista energiaa"

04.02.2015 17:45 - Eeva Rajala

Tuoreessa kirjassa esitellään uusia ja terveellisempiä välipalavaihtoehtoja vanhojen tuttujen riisipiirakoiden ja sämpylöiden tilalle.

Välipalat - virtaa superfoodesta -kirjan yksi kirjoittajista, lifestylebloggaaja ja toimittaja, Hanna Sumari kertoo, että suomalaiset syövät melko usein välipalaksi niin sanotun palaveripullan, suklaapatukan tai mandariinin.

- Niissä on kaikissa liian vähän energiaa tai sitten se energia on vääränlaista, Sumari kertoo Voicelle uuden kirjan julkistamistilaisuudessa.

Uudessa kirjassa esitellään terveellisempiä vaihtoehtoja esimerkiksi työpäivän aikana nautituiksi välipaloiksi. Sumari tietää, että palavereissa on useinkin tarjolla leipää, pullaa, viineriä tai keksejä.

- Mutta kun kaivatkin omasta laukusta vaikka minkä itse tehdyn välipalan, kaikki ovat vihreinä kateudesta, koska kaikki haluaisi. Mutta kaikkihan voivat, Sumari muistuttaa.

Suomalaiset harrastavat välipaloina runsaasti myös energiapatukoita. Sumari muistuttaa, että kaupoista ostetuissa energiapatukoissa on mukana paljon sellaisia aineita, joita ihmisen ei oikeasti pitäisi syödä. Hän vinkkaakin tuoreesta kirjasta löytyvästä energiapatukkareseptistä, josta lisäaineet puuttuvat täysin.

Hanna Sumari myöntää, että pärjäisi totta kai myös ilman välipaloja. Hän ei kuolisi, mutta ilman välipaloja hän ei myöskään voisi hyvin.

Välipalat - virtaa superfoodeista -teoksen ovat kirjoittaneet Sumarin lisäksi merkonomi ja bloggaaja Marjo Kauppila selä personal trainerit  Monna Pursiainen ja Aino Mäkelä.

Kilpailut

Uusimmat