Kuva: Fotolia

Haaveiletko palkankorotuksesta? 3 tärkeää seikkaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota

06.07.2017 20:45 - Emmi Moilanen

Palkankorotuksen pyytäminen vaatii itsevarmuutta ja uskallusta puhua rahasta. On myös tärkeää osoittaa olevansa motivoitunut työntekijä.

Työntekijän palkkaukseen voivat vaikuttaa useat tekijät, kuten esimerkiksi pitkä työkokemus tai koulutustaso. Uraputkessa voi kuitenkin joskus tuntua siltä, että palkankorotusta kannattaisi pyytää esimieheltään myös oma-aloitteisesti.

MindBodyGreen-sivusto listasikin kolme tärkeää seikkaa, jotka jokaisen palkankorotuksesta haaveilevan tulisi ottaa huomioon.

1. Arvosta saavutuksiasi

Hyvä tapa kasvattaa itseluottamusta ja omaa ammatillista itsevarmuutta on laatia konkreettinen lista niistä asioista, joissa olet tähän mennessä onnistunut urallasi. Tämä on myös hyvä keino osoittaa esimiehelle se, millä tavalla työpanoksesi on kehittänyt firmaa eteenpäin ja auttanut tavoitteiden toteutumisessa.

2. Näytä intohimosi ja itsevarmuutesi

Ollessasi itsevarma ja sitoutunut työhösi intohimoisesti, todennäköisesti myös muut huomaavat arvokkuutesi työntekijänä. Päästä siis rohkeasti inspiraatiosi valloilleen, äläkä arkaile tuoda esiin omia ideoitasi tai kehitysehdotuksia työpaikkasi toimintatapojen suhteen. Sen sijaan että jäisit murehtimaan liian laihaa tilipussia, motivoidu näyttämään oma osaamisesi ja tehokkuutesi työntekijänä. Nämä ominaisuudet kasvattavat mahdollisuuksiasi myös parempaan palkkaukseen tulevaisuudessa.

3. Uskalla puhua rahasta

Rahasta puhuminen on yhä tabu yhteiskunnassamme. Palkankorotuksesta haaveillessasi on kuitenkin hyvä rohkaistua puhumaan raha-asioista ilman ujostelua. Ennen esimiehen pakeille painelemista tulisi selvittää, millainen palkkataso esimerkiksi kilpailevan firman kollegoillasi on – näin tiedät, millaista palkankorotusta sinun on realistista tavoitella itsellesi.

Päätä valmiiksi summa, jonka aiot esittää pomollesi. Isompaa palkkatoivetta ei tule esittää anteeksipyydellen, vaan valmistaudu perustelemaan reilusti, minkä takia mielestäsi olet ansainnut suuremman kuukausipalkan itsellesi.

Lue myös: Missä ammatissa loistat? Horoskooppimerkkisi kertoo

Lue myös: 5 tärkeää kysymystä, jotka esimiehelle tulee esittää ylennyksestä

Lähde: MindBodyGreen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat