Kuva: Fotolia

Asiat, jotka ovat tuttuja jokaiselle 1990-luvulla opiskelleelle - kuulostaako tutulta?

31.08.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Reppusi pursusi muun muassa erilaisia papereita ja kyniä.

Kouluajat ovat muuttuneet paljon 1990-luvulla opiskelleen ajoista. Jos olet päntännyt kokeisiin juuri tällä vuosikymmenellä seuraavat asiat ovat sinulle hyvinkin tuttuja. Muistuuko mieleen? 

Tietokoneista oli esimerkiksi turha haaveilla, joten reppusi pursusi erilaisia koepapereita ja kirjoja. Ylipäätään penaalista piti löytyä viivotin, jotta pääsit vetämään marginaalin ruutupaperin viereen. Tämän lisäksi päivä alkoi katastrofaalisesti, jos huomasit terottimesi unohtuneen kotiin. 

Kätesi oli yleensä aivan väsynyt päivän päätteeksi, koska luennoilla piti kirjoittaa itse muistiinpanot talteen. Pahinta oli, jos opettaja piti kalvolle kirjoitettuja opetusmateriaaleja liian vähän aikaa piirtoheittimellä.

Jos halusit tavata kavereita, sinun piti olla sovitussa paikassa oikeaan aikaan, koska kännyköitä ei ollut melkein kenelläkään. Tosin luokassa oli yksi ihminen, jolla oli yleensä se se viimeisintä huutoa oleva puhelin. Tämä henkilö käytti tunnin siihen, että hän pelasi salaa matopeliä pulpetin alla. 

Tietokoneita oli tietokoneluokassa vain harvoille ja valituille. Pienimmissä kouluissa niitä ei edes ollut. Jos kuitenkin onnistuit istuttamaan itsesi koneelle, koko tunti meni melkein siinä, että sait ladattu pari sivua auki. 

Jos sinun piti tehdä esitelmä, jouduit menemään kirjastoon etsimään tietoa kirjoista. 

Sinulla on kuvia tältä ajalta suurimmaksi osaksi pelkästään tärkeistä päivistä, kuten valmistumispäivästä. Tämä sen takia, että suurimmaksi osaksi perheissä oli vain yksi filmikamera, jolla sai räpsittyä noin 24 kuvaa. Tämän jälkeen filmirulla piti lähettää kehitettäväksi, jonka jälkeen jännitettiin monta päivää postilaatikolla odottaen kuvia. 

Lue myös: Suomalainen äikän opettaja kyllästyi oppilaidensa kielenkäyttöön - katso nerokas opetuskeino

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat