Kuva: AOP

Poistetaanko tallitytöt formuloista? Mielipiteet jakautuvat rajusti

15.12.2017 18:00 - Sami Ikonen

Formula ykkösissä käydään keskusteluja tallityttöjen tulevaisuudesta.

Formula ykkösten toimitusjohtaja Ross Brawn kertoo BBC:n haastattelussa, että tallitytöt saatetaan korvata tai poistaa sarjasta kokonaan.

- Jotkut uskovat, että tallitytöt kuuluvat urheiluun ja toiset pitävät niitä vanhanaikaisina. Kunnioitamme jokaisen osapuolen mielipiteitä, Brawn sanoo.

Tallityttöjen tehtävä formulakisoissa on toimia sponsoreiden mainostajina. TV-kuviin pyrkivät tallitytöt ovat yleensä mallitoimiston työntekijöitä. Perinne sai alkunsa jo 1970-luvulla, mutta on saanut paljon kritiikkiä vanhanaikaisuudestaan. Monacossa päädyttiin tänä vuonna erilaiseen ratkaisuun, kun tallityttöjen sijaan nähtiin tallipoikia eli miesmalleja.

(kuva: AOP) (kuva: AOP)

Brawsin esimies, Formula One Group -yhtiön toimitusjohtaja Chase Carey on kertonut myös oman mielipiteensä tallitytöistä.

- Kaikella kunnioituksella, en ole miettinyt paljoa tallityttöjen merkitystä kaikkien hoitamieni asioiden lomassa. Onko tallityttöjen käyttö vain vanhanaikaista vai pitäisikö heitä olla myös tulevaisuudessa? En usko, että voin itse yksin siitä päättää, Carey sanoo.

Red Bullin formulatallin johtaja Christian Horner kertoo tallityttöjen tuovan lajiin lisää glamouria, mutta on avoin myös vaihtoehtoisille ratkaisuille.

- Meillä on ollut tallipoikia, joita kritisoitiin. Itävallassa meillä oli lapsia auttamassa kuljettajia, mutta sitäkin kritisoitiin. Nykypäivänä kaikkia ei voi miellyttää, joten meidän pitää olla avoimia kaikelle, Horner kuvaili.

Keskusteluun on osallistunut myös tallin kuljettaja australialainen Daniel Ricciardo.

- En näe tallityttöjen käytössä mitään pahaa. Se on yksi asia, joka lajissa viehättää, Ricciardo kertoo.

Daniel Ricciardo ei luopuisi tallityttöjen käytöstä formula ykkösissä. (kuva: AOP)

Silverstonen johtaja Stuart Pringle ei ollut samoilla linjoilla kuljettajan kanssa. Jos kisapaikat saisivat itse päättää tallityttöjen käytöstä, Pringle ei heitä Silverstonen kisaan ottaisi.

- Fanien ja asiakkaiden nähdessä tallitytöt Silverstonella he luulevat, että päätös oli Silverstonen, mikä silloin aiheuttaa meille haittaa. Me haluamme kertoa, että pyrimme tasa-arvoisuuteen, koska sellaisessa maailmassa me elämme, Pringle sanoo.

Pringe lisää, että haluaa nähdä naiset muussa roolissa kuin pelkästään malleina.

- En halua, että tyttäreni kasvaessaan oppii, että elastaaniasuun pitäisi pyrkiä, Pringle kertoi.

Lue myös: Naisille oma F1-sarja? Mercedes-pomo tuomitsee ajatuksen

Lue myös: Kimi Räikkösen rohkeutta kehutaan - katso F1-kauden upeimmat ohitukset

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat