Kuva: AOP

Kevin Lankisen äidiltä uskomaton tositarina pojastaan: "Jälkeenpäin se tuntuu merkiltä"

27.05.2019 14:15 - Senni Loikala

Leijonien maalivahti Kevin Lankisen Christa-äiti kertoo, että pääsi aikoinaan Kevinin kanssa synnytyssairaalasta kotiin samana päivänä, kun Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa vuonna 1995.

Leijonat voitti eilen sunnuntaina kultaa jääkiekon MM-kisoissa, ja kilpailujen aikana joukkueen kirkkaimpien tähtien joukkoon nousi maalivahti Kevin Lankinen, 24.

Iskelmän Satu Kotonen tavoitti maanantaina puhelimitse Kevin Lankisen äidin Christa Grönlundin. Kotonen kysyi, millaiset yöunet Lankisen äidillä on takanaan.

- Lyhyet, mutta muuten nukuin ihan hyvin. Onhan tämä tunne uskomaton, ihan kuin olisi unessa vieläkin, Christa-äiti kuvaili tunnelmiaan.

Lätkähuumaa nelivuotiaasta lähtien

Christa kertoi matkustaneensa Slovakiaan ja seuranneensa muutaman Leijonien ottelun paikan päällä. Loput ottelut hän katsoi televisiosta. Äidin mukaan jääkiekon MM-kisat aiheuttivat hänelle valtavasti positiivista jännitystä.

- Ihan mielettömästi on jännittänyt ja vielä kun Kevin on maalivahti… en löydä sanoja, niin paljon on jännittänyt.

- On tullut tehtyä erityisen paljon kotitöitä ja lenkkejä, kun en ole uskaltanut katsoa (ottelua koko ajan).

Entä millaisissa tunnelmissa Leijonien maalivahdin äiti otti Suomen voiton vastaan?

- Meillä oli kova huuto ja hyppiminen, ei varmaan kukaan istunut enää muutamaan viimeiseen minuuttiin. Ihan huima fiilis oli.

Christa muisteli Kotoselle myös, että Kevin innostui jääkiekosta jo nelivuotiaana.

- Kevin lähti silloin kiekkokouluun naapurin pojan innoittamana ja ensimmäiset pari kertaa joutui kaukalon laidalla katselemaan. Sitten hänet otettiin mukaan, kun hän oli siellä niin innokkaana. Siitä ei ole ollut paluuta.

Ainutlaatuinen MM-muisto vuodelta -95

Erikoinen yhteensattuma on, että Christa pääsi aikoinaan vastasyntyneen Kevin-vauvansa kanssa synnytyssairaalasta samana päivänä, kun Leijonat voitti ensimmäistä kertaa MM-kultaa jääkiekossa vuonna 1995.

- Kokoonnuimme meille ja katsoimme peliä. Jääkiekko on ollut aina osa perheemme elämää. Vauva nukkui, seurattiin peliä alusta loppuun. Osa meistä taisi lähteä silloinkin torille.

Christa lisää, että muisto tuntuu erityisen merkityksellistä nyt, kun Kevin on ollut mukana taistelemassa Suomelle jääkiekon MM-kultaa.

- Nyt jälkeenpäin tuntuu, että it’s a sign, mutta ei sitä silloin ajatellut.

Äidin suunnitelmat voiton juhlistamiseen ovat selvät: hän menee joukkuetta lentokentälle vastaan ja suuntaa Kaisaniemen puistoon juhlakansan sekaan.

Kuuntele Iskelmän Iltapäivää arkisin kello 14-18. Seuraa ohjelmaa myös Facebookissa!

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kohutatuointi piiloon! Mikael Gabriel toteuttaa lupauksensa Suomen MM-voiton kunniaksi

Lue myös: Julkkikset villiintyivät MM-voitosta, Anna Puulta vitsikäs päivitys - "Saikkupäivä"

Kilpailut

Uusimmat