Kuva: AOP

Amanda Seyfried avoimena: "Mielen sairastumista ei voi nähdä, mutta se on silti olemassa."

18.10.2016 18:30 - Elisa Jalasjoki

Tähti ei pelkää puhua julkisuudessa vaikeistakaan asioista.

Mamma Mia! - elokuvan kaunotar Amanda Seyfried, 30, on kertonut julkisesti mediassa sairastavansa OCD:tä eli pakko-oireista häiriötä (obsessive-compulsive disorder). Hänen mukaansa hänellä on käytössään myös lääkitys.

- Kyllä, syön Lexaprota. En pääse siitä koskaan eroon, mutta en edes näe syytä miksi lopettaisin sen syömisen. Olen syönyt lääkkeitä sairauteni takia yksitoista vuotta. En halua ottaa riskejä lopettamalla.

Tähti ei usko luokitteluun

Seyfriedin mukaan ihmiset luokittelevat usein mielensairaudet eri kategoriaan kuin muut "tavalliset" sairaudet. Hän itse ei usko siihen. 

- Ahdistuneisuushäiriöt sekä muut mielenhäiriöt tulisi ottaa yhtä vakavasti kuin mikä tahansa muu. Mielen sairastumista ei voi nähdä, se ei ole kysta. Mutta se on silti olemassa. 

- Neurologini kehotti minua menemään psykiatrille. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pakonomaiset ajatukseni ja pelkoni ovat vähentyneet. Se johtuu siitä, että olen omaksunut sen, että suurin osa peloistani ei edes perustu todellisuuteen. 

Seyfried julkisti ensimmäisen kerran tiedon ahdistuneisuushäiriöstään ja paniikkikohtauksista Late Show with David Letterman - keskusteluohjelmassa vuonna 2012. Tähden on kerrottu myös kärsivän esiintymiskammosta, ja tämä välttelikin näyttämöesiintymistä vuoteen 2015 asti. Sairaudestaan huolimatta Seyfried on erityisen ylistetty näyttelijä ja hän on ollut mukana monissa hittielokuvissa. 

Lähde: People

Lue myös: Amanda Seyfried sai jättimäisen vapaa-ajan projektinsa vihdoin valmiiksi - arvaatko minkä?

Uusimmat