Kuva: AOP

Paavo Pesusienen luoja Stephen Hillenburgille, 55, diagnosoitiin parantumaton ALS-tauti

14.03.2017 17:20 - Senja Rapila

ALS-tautia sairastaa myös kuuluisa fyysikko Stephen Hawking, joka on hämmästyttänyt monia ja elänyt kyseisen sairauden kanssa jo vuodesta 1963.

Suositun lastenanimaatio Paavo Pesusienen luoja Stephen Hillenburg, 55, on paljastanut hiljattain, että hän sairastaa ASL-tautia.

- Halusin, että ihmiset kuulevat sen suoraan minulta, että minulla on diagnosoitu ALS. Kaikki jotka tuntevat minut tietävät, että jatkan Paavo Pesusienen ja muiden intohimojeni parissa niin pitkään kuin vain kykenen, Hillenburg on kertonut.

- Perheeni ja minä olemme kiitollisia rakkaudesta ja kaikesta tuesta. Toivomme, että pyyntöämme yksityisyytemme pyynnöstä arvostetaan tänä aikana.

Lähipiiristä on kerrottu, että diagnoosi annettiin lahjakkaalle artistille hiljattain. ALS tunnetaan myös Lou Gehrigin tautina. Se on nimetty edesmenneen New York Yankeesin pelaajan mukaan, joka menehtyi tautiin vuonna 1941.

Stephen Hillenburg. (kuva: AOP)

Sairaus rappeuttaa liikehermoja ja kun se on edennyt tarpeeksi pitkälle, potilas ei pysty tekemään mitään ilman ulkopuolista apua. Lopulta hän joutuu tukeutumaan hengityskoneeseen.

Sairaus on harvinainen ja parantumaton. Tavalliseksi eliniäksi uskotaan olevan 3-5 vuotta diagnosin antamisesta, mutta poikkeuksena sääntöön; kuuluisa fyysikko ja kosmologi Stephen Hawking on sairastanut ALS:ia jo vuodesta 1963.

Fyysikko Stephen Hawking. (kuva: AOP)

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Suosikkinäyttelijä myöntää: Juopotteli yhdessä Stephen Hawkingin kanssa!

Lue myös: Stephen Hawking varoittaa: "Robotit voivat kehittyä nopeammin kuin ihmiset – ja tappaa meidät"

Kilpailut

Uusimmat