Kuva: Mikko Räsänen

Haloo Helsinki: "On ollut mahtavaa nähdä fanien kasvutarina"

03.06.2017 12:31 - Katariina Auvinen

Bändi ottaa mielellään kritiikkiä vastaan, mutta turha öykkäröinti turhauttaa heitä.

Haloo Helsingin laulaja Elli Haloo ja kitaristi Jere Marttila istuutuivat aurinkoiselle Iskelmä Festivaalien backstagelle hymyssä suin. Bändi piti viime vuonna vuoden keikkailutauon kymmenvuotisen putken jälkeen. 

- Se teki todella hyvää. Toisaalta kävin viime vuonna festareillakin ja siellä tuli fiilis, että olisi kiva olla soittamassakin, kertoo Jere. 

Vuosi meni nopeasti ja uutta musiikkiakin syntyi. Sitä kuullaan Hulluuden Highway -kiertueella, joka kiertää kymmenen kaupunkia. Bändin mukaan on mukava päästä kiertämään myös pohjoiseen. 

Pelottavat fanit tulevat liian iholle

Ihania fanikokemuksia on suotu bändille useita. Iskelmä festivaaleille Haloo Helsinki matkusti Jyväskylästä, jossa heitä vastassa oli ennestään tuttuja faneja. 

- On ollut mahtavaa nähdä niin uskollisia faneja tämän kymmenen vuoden aikana, että olemme nähneet heidän myös kasvavan, Elli sanoo. 

Fanit ovat askarrelleet heille kudottuja barbababoja tai tehneet vaikka täytekakkuja. 

-Se on käsittämätöntä, kuinka paljon vaivaa ihmiset ovat nähneet meidän eteen, Elli huokaa. 

Pelottavia kokemuksia on Jeren ja Ellin mukaan sattunut vain vähän. He kertovat sen auttavan, että kukaan ei paljasta omasta henkilökohtaisesta elämästään asioita. Se on toiminut suojakuorena. 

- Ellillä on ehkä erilaisia kokemuksia, koska hän on naispuolinen ja keulahahmo. Meitä on moneen junaan ja jotkut tulevat liian lähelle, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Aika vähällä olemme onneksi päässeet, Jere sanoo. 

Kritiikki on vain tervetullutta. Turha päteminen turhauttaa

- Joskus on ikävää, että ihmiset kertovat kuinka p***a bändi olemme ja he ovat kuulleet meiltä vain yhden biisin. Toivoisin, että ihmiset eivät olisi niin ehdottomia yhden biisin jälkeen. Olen itse huomannut, että muutamien biisien jälkeen bändeistä saa ihan erilailla irti, Elli pohtii. 

He arvostavat kaikkea kritiikkiä ja hyvää palautetta, mutta turha päteminen ärsyttää. Erityisesti sosiaalisessa mediassa se tuntuu olevan nykyisin liiankin helppoa. 

- Somessa juuri huomaa, että on iso ero siinä onko kyseessä oikea kritiikki vain vaan päteminen. Provosoimisesta ei ole mitään hyötyä, Jere myöntää. 

- Niin, peace and love people, Elli huudahtaa lopuksi. 

Lue myös: Haloo Helsinki lähtee jättikiertueelle - mukana 10 kaupunkia

Kilpailut

Uusimmat