Kuva: Mikko Räsänen

Jyrki Sukula Atlantin yli -sarjasta: "Olisin nauttinut älyttömästi, jos ei olisi tarvinnut kokata"

10.09.2017 20:45 - Iiro Myllymäki

Merisairaana kokkaaminen oli Jyrki Sukulalle hänen elämänsä fyysisesti rankin kokemus.

Atlantin yli -tv-ohjelmassa Hjallis Harkimon luotsaama julkkisjoukko purjehtii Atlantin valtameren yli hurjissa olosuhteissa. Kenelläkään ohjelman julkkiksista ei ollut aiempaa purjehduskokemusta, ja esimerkiksi merisairaus iski moneen kokemattomaan purjehtijaan voimakkaasti.

Yksi ohjelmaan osallistujista oli kokki Jyrki Sukula. Sukulan vastuulla oli pitää huoli koko 13-henkisen miehistön ruokkimisesta noin kolmen viikon merimatkan aikana. Merisairaus iski mieheen matkan alussa, ja kokkaaminen oksentelun lomassa oli erittäin rankka kokemus.

- Pahaltahan se tuntuu, kun oksentaa ja kokkaa samalla kolme päivää, keittiössä on 50 astetta lämmintä ja ainoa, mikä pysyy sisällä, on vesi, Sukula kuvailee Voice.fi:lle.

Sairautta oli hankala taltuttaa, koska miehen piti pysytellä alle neliön kokoisessa kuumassa keittiökopissa kannen alla, mihin horisonttia ei ole näkyvissä. Sukula kuvailee koettelemusta elämänsä fyysisesti rankimmaksi paikaksi.

Kunnianhimoista kokkailua

Sukula suhtautui vastuulliseen kokkaamistehtäväänsä kunnianhimoisesti.

- Olin suunnitellut kaiken etukäteen päiväkohtaisesti. Olin laskenut kalorit ja kuitumäärät tarkkaan, jotta kaikki pysyisivät toimintakykyisinä koko ajan. Kokkasin matkan aikana 48 lämmintä ateriaa, joista yksikään ei ollut sama. Tein aika kunnianhimoista kamaa, muun muassa sushia ja sashimia. Oma suosikkini oli kurpitsarisotto, Sukula kertoo.

Mies ei kuitenkaan joutunut jatkuvasti pysyttelemään kokkauspuuhissa, vaan hän pääsi myös purjehtimaan joka päivä. Sitä hän matkalta halusikin, ja olisi mielellään purjehtinut enemmänkin.

- Olisin nauttinut ihan älyttömästi, jos ei olisi tarvinnut kokata. Olen vajaat 40 vuotta kokannut, niin sen olisi voinut jättää väliin. Toisaalta en keksinyt, kuka muukaan sen olisi voinut tehdä.

Atlantin yli -tv-sarjaa esitetään TV5:llä sunnuntaisin kello 21.

Lue myös: Viivi Pumpanen rajusta purjehdusmatkasta uutuussarjan kuvauksissa: "Ihmisiä lenteli sinne sun tänne"

Lue myös: Joel Harkimo oppi isästään uusia puolia yhteisellä purjehdusmatkalla - "Ei huutanut kertaakaan"

Kilpailut

Uusimmat