Kuva: Mikko Räsänen

Maria Veitola MeNaisille työpaikalla kokemastaan häirinnästä: "Joskus ahdistelija oli oma pomo"

23.11.2017 09:00 - Anna Hopi

Mediapersoona Maria Veitola, 44, avautuu suoraan kokemastaan lähentelystä työelämässä.

Toimittaja ja sisältöjohtaja Maria Veitola, 44, kertoo joutuneensa nuorempana työpaikoillaan seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Häneltä saatettiin esimerkiksi kysyä työhaastattelussa rintaliivien kuppikokoa. Veitola muistaa tilanteita, joissa töissä ja työpaikan illanvietoissa kähmittiin ja lähenneltiin.

– Seksuaalinen ahdistelu oli aina järkytys ja pettymys, mutten minäkään ikinä sanonut mitään esimiehilleni – ja joskushan ahdistelija oli oma pomo. Pakenin tilanteista ja kun sanoin ei, sain osakseni naureskelua, vähättelyä ja uhkailua, Veitola kertoo Me Naisten haastattelussa.

Veitola sanoo, että teki kaikkensa, jotta ahdistelu loppuisi, mutta lopareita hän ei työpaikaltaan ottanut, koska ura oli naiselle niin tärkeä.

(kuva: Mikko Räsänen)

Monessa tilanteessa hän pettyi pahasti, kun luuli saaneensa uramahdollisuuden oman osaamisensa vuoksi, mutta koki sen jälkeen ehdottelua. Veitola on tällä hetkellä urallaan asemassa, jossa uskaltaa puhua kokemastaan ahdistelusta silläkin uhalla, että hänet leimataan hankalaksi tyypiksi.

Veitola kertoi jo aikaisemmin Voice.fi -sivuston haastattelussa, miten haluaa nyt olla sellainen esikuva suorapuheisuudessa naisille, jollaista olisi itse kasvuvuosinaan kaivannut elämäänsä. Lue lisää täältä.

Lähde: Me Naiset.

Lue myös: Maria Veitola, 44: Haluan olla naisille esikuva, jota minulla ei nuorena ollut

Lue myös: Maria Veitola kävi yökylässä Dannylla: "Kodista tuli mieleen Las Vegas"

Lue myös: Maria Veitola Tomi Metsäketo -kohusta: "Tunnen sydämessäni tehneeni oikein"

Lue myös: Maria Veitola tilittää törkykirjoittelijoista: "Saan kasapäin viestejä, joissa olen narsistityrkky"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat