Kuva: Senja Rapila

"Hän on näyttänyt minulle vahvan naisen mallin" - Anna Puu on kiitollinen äidilleen monesta asiasta

13.05.2018 15:15 - Senja Rapila

Suomalaisartisti on itse yhden lapsen äiti.

Suomalaislaulaja Anna Puu, 36, on yhden lapsen äiti, joten hän viettää äitienpäivää myös itse. Artisti puhui nyt äitienpäivän tienoilla Voice.fi:n äitienpäivän erikoishaastattelussa suhteestaan omaan äitiinsä.

Millainen suhde sinulla on äitiisi?

- Läheinen, välillä tuntuu että turhankin läheinen. Tarkoitan tällä sitä, että välillä tulee ärähdettyä äidille liiankin herkästi varsinkin jos on väsynyt ja stressaantunut.

- Se äiti nyt vaan on se tyyppi, jonka seurassa taantuu siihen lapsen tasolle, että se suhde on jälleen se äiti-lapsi, kun pitäisi kuitenkin yrittää käyttäytyä kuin aikuinen. 

Mistä olet kiitollinen äidillesi?

- Siitä että se on synnyttänyt mut. Siitä, että hän on näyttänyt minulle sellaisen naisen mallin, mikä on todella arvostettava. Hän on pystynyt olemaan todella rakastava äiti, mutta samaan aikaan ei ole unohtanut omia tarpeitaan ja sitä omaa tekemistään. Eikä siinäkään mitään vikaa ole, mutta hän on näyttänyt minulle sellaisen vahvan naisen mallin. 

Anna Puu arvostaa äitinsä antamia oppeja naiseudesta ja äitiydestä. (kuva: Senja Rapila)

Millainen äiti haluaisit olla omille lapsillesi?

- Minulle sellainen ultimate-tavoite on, että saan lapsestani sellaisen tyypin, joka on empaattinen muita ihmisiä kohtaan ja ymmärtää oikean ja väärän. Toivon että olen se tyyppi, kenelle lapseni uskaltaa tulla sanomaan mitä tahansa: oli ne sitten virheitä, epävarmuuksia, pelkoja tai ihan mitä vaan.

Mikä on parasta äitiydessä?

- Ne on niitä sellaisia hetkiä, kun se muksu herää keskellä yötä ja haluaa mennä vessaan, ja se on sellainen unenpöpperöinen. Sen jälkeen kun se käy siellä vessassa ja tulee antamaan sen maailman ihanimman halauksen ja pusun poskelle: 'Hyvää yötä äiti'. Se on niin suloista!

- Lapset on suloisimpia silloin kun ne nukkuu tai on juuri herännyt. Niissä on jotain sellaista todella viatonta.

Lue myös: Kuvan tarina: Päivän epäonnistunein kuva oli Anna Puusta, mutta siitä tuli ylivoimainen suosikkini

Lue myös: Anna Puu julkaisi itsestään rehellisen aamukuvan - katso hauska otos

Kilpailut

Uusimmat