Kuva: Senja Rapila

Arttu Wiskarilta suorat sanat levy-yhtiöpomoista - eivät hyväksy "isoperseisiä" naisartisteja

18.05.2018 15:45 - Iiro Myllymäki

Laulajan mielestä nais- ja miesartisteihin kohdistetaan Suomessa aivan erilaisia ulkonäköodotuksia.

Vain elämää -ohjelman tämän viikon jaksoissa seurataan Arttu Wiskarin, 33, päivää ja hänen hittikappaleistaan tehtyjä tulkintoja. Wiskari on ohjelmassa avautunut muun muassa rankoista palautteista, jotka ovat kohdistuneet hänen ulkonäköönsä. Mies on hiljattain antanut Apu-lehdelle haastattelun, jossa hän on kertonut levy-yhtiön puolelta tulleista ulkonäkötoivomuksista. Warner-levy-yhtiön pomo Asko Kallonen oli esittänyt aikanaan Wiskarille toiveen, ettei tämä laihduttaisi liikaa. Ylipainon on katsottu olevan yksi osa Wiskarin kansanmiesimagoa.

Wiskarin mielestä musiikkialalla vallitsee epätasa-arvo siinä, millainen ulkonäkö nais- ja miesartisteille sallitaan. Siinä missä Wiskaria kielletään laihduttamasta, naisartisteilla liikakilot katsotaan esteeksi uraetenemisessä. Arttu Wiskari kertoo Iskelmän Iltapäivän haastattelussa toivovansa tässä suhteessa muutosta suomalaiseen musiikkibisnekseen.

- Tänä päivänäkin kuulen, että joistain naisartisteista sanotaan, että ”ei hänestä tule mitään, koska hänellä on niin iso perse”. Se on totaalisen väärä lähestymistapa kaikkiin asioihin. Uskon, että menemme koko ajan parempaan suuntaan tämän asian suhteen, Wiskari kertoo Satu Kotosen haastattelussa.

Arttu Wiskari haluaa, että suomalaisen musiikin huipulle mahtuu kaikennäköisiä artisteja.

- Voisi pikkuhiljaa ravistella näitä levy-yhtiöiden kasettisetämies-statuksia pois ja suhtautua musiikkibisnekseen yhtenä isona perheenä, johon mahtuu kaikennäköisiä, -kokoisia ja -ikäisiä tyyppejä, Wiskari linjaa.

Kuuntele Satu Kotosta Iskelmän Iltapäivässä arkisin kello 14-18. Seuraa Iskelmän Iltapäivää Facebookissa tästä linkistä.

Lue myös: IS: Arttu Wiskarin muodonmuutos - juomisen lopettaminen laihdutti rajusti

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat