Kuva: Henna Koste

Nuoren fanin sanat herkistivät Samu Haberin: "Sinulla on varmaan paljon surua sisälläsi"

03.07.2018 18:45 - Elisa Jalasjoki

Artisti tapasi reilu vuosi sitten Berliinissä leukemiasta toipumassa olevan Annan.

Vaikkei Sunrise Avenuen keulahahmo Samu Haber, 42, liiemmin tyypillisiä fanikohtaamisia harrastakkaan, on yksi tapaaminen jäänyt erityisesti miehen mieleen.

Haber kertoo Voice.fi:n haastattelussa tapaamisen koskettavan häntä yhä edelleen. 

- Alkaa melkein nytkin itkettämään, mies toteaa muistellessaan reilu vuosi sitten Berliinissä järjestettyä kohtaamista. 

Aiemmin fanitapaamisista tarkoituksella etäälle jättäytynyt artisti kertoo Anna nimisen tytön osanneen perustella halunsa tapaamiseen hyvin. Eurooppalaisen hyväntekeväisyysjärjestön kautta järjestettyyn tapaamiseen saapuivatkin leukemiasta toipuva Anna, sekä hänen äitinsä.

14-vuotias tyttö kertoi muun muassa Haberille, kuinka ennen vakavia riskitekijöitä sisältävää leikkausta oli kuunnellut yhtyeen kappaletta Sweet Symphony ja ajatellut, kuinka kyseessä saattoi olla viimeinen asia, jonka hän tulisi koskaan kuulemaan.

- Olin jo siitä ihan että "wau", Haber kertoo.

"Sinulla on varmaan paljon surua sisälläsi"

Tyttö kertoi seuranneensa Haberia pitkään muun muassa sosiaalisessa mediassa ja totesi täysin yllättäen miehelle, että tällä mahtaa olla paljon surua sisällään. 

Mies muistaa hämmentyneensä lauseesta. 

- Vastasin siihen että "joo, mutta niinhän meillä kaikilla on". Hänen kamppailunsa rinnalla minun oman elämän naurettavat egon kitinät ei oikein tunnu miltään, Haber selittää.

Anna oli tuonut tapaamiseen mukanaan saksalaisen surunsyöjänuken. Nukella on vetoketju suussa, johon omat surut syötetään - ja jotka mörkö yöllä syö pois. Anna kertoi Haberille, ettei enää kokenut tarvitsevansa itse nukkea, koska hänellä oli jo niin hyvä olla, ja oli siksi päättänyt antaa sen miehelle. Ele kosketti artistia kovasti. 

- Kyllä sitten syötin surujani sille nukelle. Minulla on itseasiassa se vieläkin kotona, se roikkuu kauluspaitojeni vieressä, mies kertoo.

Yhtyeen Sweet Symphony -kappaleen pääset kuulemaan alta.

Lue myös: Eronnut Samu Haber Anna-lehdessä: "Rakkaudesta luopuminen on joka kerta yhtä tuskallista"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat