Kuva: Getty Images

Ikoninen rock-yhtye teki upean lahjoituksen kodittomille - inspiraatio lähti laulajan kokemuksesta

13.08.2018 09:39 - Katariina Auvinen

Pearl Jam -yhtye keräsi kahdella konsertillaan yli 11 miljoonaa dollaria kodittomien hyväksi.

Pearl Jam -yhtye esiintyy kotikaupungissaan Seattlessa tällä viikolla. Yksi 1990-luvun suosituimmista rock-yhtyeistä on tehnyt mahtavan teon. He ovat keränneet Home Shows- nimisillä esityksillään nimittäin yli 11 miljoonaa dollaria, jonka he lahjoittavat kotikaupungilleen Seattlelle, jotta nämä voisivat taistella kodittomuutta vastaan. 

Idea lähti alkujaan bändin laulajan Eddie Vedderin kokemuksesta, joka sattui 30 vuotta sitten. 

- Hän näytti todella mielenkiintoiselta ihmiseltä. Hänen nimensä oli myös Eddie ja hän oli hyvin kookas, afroamerikkalainen mies. Hän on Vietnamin sodan veteraani. Juttelimme aikamme ja meillä oli oikein mukavaa. Joinain päivinä näin hänet, mutta tiesin hänen taistelevan elämästä, Vedder kertoo Rolling Stone -julkaisun mukaan. 

Vedder kirjoitti jopa laulun, jota koditon mies inspiroi. Kun yhtye palasi Euroopan kiertueeltaan, Vedder koetti löytää miehen, mutta tämä vaikutti kadonneen. Mies löytyi kuitenkin makaamasta maasillan alta. Hän oli menehtynyt. 

- Se oli hetki, kun menetin hänet. En ikinä voinut kertoa hänelle, että hän inspiroi minua kirjoittamaan biisiä. Meidän ei pitäisi aliarvioida kodittomuutta, Vedder kertoo. 

Seattlessa kodittomuus on noussut vuosi vuodelta isommaksi ongelmaksi. Mary's Place on voittoa tavoittelematon yritys, joka tarjoaa tilapäistä majoitusta kodittomille naisille, lapsille ja perheille. Paikan johtaja Marty Hartman kommentoi lahjoitusta. 

- Lahjoituksen avulla voimme varmistaa, että kodittomat ihmiset saavat edes hetkeksi katon päänsä päälle. Haluamme saada heidät pois autoista, teltoista ja jalkakäytäviltä sekä tarjota heille kodin, Hartman kertoo. 

Lue myös: Pearl Jam -laulajan terveysongelmat pakottivat yhtyeen perumaan keikan - ensimmäinen kerta koskaan

Lähde: KOMOnews & Rolling Stone 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat