Kuva: Youtube

Tänään tv:ssä: Suosikkisarjaa edeltänyt, rankka kuvaus naisten alistamisesta

14.08.2018 07:15 - Elisa Jalasjoki

Vaikuttava draamaelokuva sai ensi-iltansa vuonna 1990.

Vuonna 1990 ensi-iltansa saanut, Margaret Atwoodin menestysromaaniin perustuva elokuva, The Handmaid's Tale, on vaikuttava taidonnäyte. Elokuvaa pidetään myös keväällä 2017 ensi-iltansa saaneen, samaa nimeä kantavan televisiosarjan eräänlaisena edeltäjänä. 

Utopistinen elokuva perustuu ajatukseen, jossa uskonnollinen äärioikeisto on kaapannut vallan tulevaisuuden Yhdysvalloissa, jonka seurauksena nuoret, elokuvan päähenkilö Katen kaltaiset hedelmälliset naiset alistetaan seksuaaliseen orjuuteen, eräänlaisiksi synnytyskoneiksi. Katea elokuvassa esittää Natasha Richardson

Vaikuttavien, jopa rajujen juonenkäänteiden lisäksi elokuva pitää sisällään myös romantiikkaa, kun Kate rakastuu Komentajansa autonkuljettajaan, Nickiin. 

Elokuvan on ohjannut palkittu elokuvaohjaaja Volker Schlöndorff - ja sen pääosissa nähdään Richardsonin lisäksi myös muun muassa Aidan Quinn, sekä Robert Duvall

Mikäli tuore Handmaid's Tale -televisiosarja on vienyt sinut mukanaan, kannattaa mahdollisuus antaa myös "alkuperäiselle", Atwoodin teoksen ensimmäiselle filmatisoinnille.

Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Orjattaresi (engl. The Handmaid's Tale)

Yle Teema / Fem

Klo 22.01

Lue myös: Raskaana oleminen kielletty, tiukka pituusrajoitus... - Kaasot paljastavat kauhukokemuksensa häistä

Kilpailut

Uusimmat