Kuva: Getty Images

Tiesitkö, että syöt majavan peppueritettä? Lue lista asioista, joita laitat suuhusi tietämättä

07.10.2018 17:15 - Lauri Kujanpää - Luettu 16 761 kertaa

Myös hiukset päätyvät usein mahalaukkuun ruoan mukana.

Miljoonat ihmiset syövät jopa päivittäin asioita, joita he eivät uskoisi suuhunsa laittavan. Monet lisäaineet saattavat koostua yllättävistä asioista, mutta myös ruokien mukana kehon sisälle kulkeutuu mitä kummallisempia juttuja.

Mirror-lehden mukaan ihmiset syövät tietämättään muun muassa hiuksia ja hyönteisiä. Mutta se kaikkein yllättävin aine on tehty majavan anusrauhasista.

Lue hauska lista alta.

1. Hiukset

Suuri määrä ihmisiä syö hiuksia huomaamatta. Niitä kulkeutuu helposti ruokiin ja tilanteen huomaa vasta siinä vaiheessa, kun vedät ällöttävää hiusta suustasi ulos. Toki myös paljon karvoja jää huomaamatta, joten hiuksia ja muita ihokarvoja kulkeutuu vatsalaukkuun joka tapauksessa.

2. Ötökät

Useiden vihannesten ja kasvisten mukana kulkeutuu paljon erilaisia hyönteisiä. Vaikka kuinka pesisit kasvikset ja yrittäisit valmistaa ne hyvin, silti syöt jonkun verran ötököitä väistämättä. Varsinkin luomuruoassa tämä on erittäin todennäköistä.

3. Jäähdytinneste

Jäähdystysnesteessä olevaa propyleeniglykolia löytyy myös useista pakasteruoista, kuten leivoksista ja muista jälkiruoista. 

4. Puu

Puuta kulkeutuu helposti ruokien mukana, sillä useat ruoat säilötään puusta tehtyihin laatikoihin. Myös selluloosaa käytetään esimerkiksi leipien ja muiden vehnätuotteiden pakkauksissa.

5. Majavan peppuerite

Kyllä, luit oikein. Majavan peräaukon vieressä sijaitsevien rauhasten eritettä käytetään useissa eri makeutusaineissa, kuten vanilja-, mansikka-, ja kirsikkamaussa. 

Lue myös: Addiktoivimmat ruoat listattiin - löytyykö oma suosikkisi listalta?

Lue myös: Kärsitkö mielialan vaihtelusta tai stressistä? 5 ruoka-ainetta, jotka lievittävät oloasi

Lähde: Mirror

Uusimmat