Kuva: RadioPlay

Vuosia sitten 20-vuotias opiskelija haudattiin elävältä juuri joulun alla - virui arkussa päiviä

02.01.2019 20:45 - Katariina Auvinen

Huorapuutarhan -murhapodcastissa selvitellään Barbara Macklen tapausta.

Tässä Huorapuutarhan jaksossa Pauliina kertoo Barbara Jane Macklen kidnappauksesta, ja Justiina puhuu Ashley Freemanin ja Lauria Biblen katoamisesta.

Nykyisin yhdysvaltalainen Mackle työskentelee diplomaattina ja hän on neljän lapsen äiti. Nainen antoi haastatteluja kidnappauksen jälkeen, mutta ei ole enää halunnut palata siihen joulukuiseen päivään, kun hän oli vasta 20-vuotias. 

Nainen opiskeli Atlantassa vuonna 1969, kun hän sairastui flunssaan joulun alla. Hänen äitinsä tuli auttamaan naista kampukselle, kun tytär sairasti flunssaa. Macklen isä oli miljonääri ja silloisen presidentti Nixonin läheinen ystävä. 

Äiti vei tyttärensä kampuksen ulkopuolelle asumaan, jotta tämä saisi parantua rauhassa ennen kuin parin oli tarkoitus lentää kotiin viettämään joulua. Asiat saivat kuitenkin hirvittävän käänteen. Ovelle koputti mies, joka väitti oven läpi olevansa poliisi. Asia koskisi Barbaran poikaystävää, joka oli miehen mukaan joutunut auto-onnettomuuten. 

- Kun Barbaran äiti avasi oven, häntä osoitettiin haulikolla. Mies oven takana oli pukeutunut kommandopipoon ja tainnutti äidin kloroformilla, Pauliina kertoo. 

Mies paljastui vankikarkuriksi, joka oli seurannut Barbaraa jo kuukausia tyttöystävänsä kanssa. Heidän tarkoituksenaan oli kiristää rahaa ja kidnapata rikkaan miehen lapsi. Pari otti Barbaran mukaan ja vei tämän syrjäiseen metsään, jonne oli mietitty hirvittävä suunnitelma. 

Barbara pakotettiin hauta-arkkuun, jonne oli laitettu viltti, hieman ruokaa, taskulamppu ja vettä, jossa oli rauhoittavia mukana. Arkkuun oli liitetty putkia, joiden oli tarkoitus tuoda hengitysilmaa arkkuun. Hysteerisesti kirkuva nainen haudattiin elävältä pieneen maahautaan. 

Sen jälkeen pari päätti soittaa lunnasvaatimuksen Barbaran vanhemmille. He pyysivät noin kolmea miljoonaa dollaria lunnaita Barbaran vanhemmilta, jotka suostuivat pyyntöön heti. 

- Soittaja kertoi vanhemmille, että heidän tyttärensä tukehtuisi, jos nämä eivät suostuisi vaatimuksiin, Pauliina selittää. 

Lunnasten lunastaminen meni kuitenkin täysin pieleen, jonka johdosta Barbara virui maahaudassaan noin kolme vuorokautta. 

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Hotelli olikin kauhujen talo - poliisi löysi teurastuspöydän ja kaasukammion

Lue myös: Anna Eriksson aiheutti kohun vuonna 2013 kertomalla "paskaduunistaan" - perustelee nyt sanomisiaan

Lue myös: Hämmentävä paljastus - Spede Pasanen repi ison osan Arja Korisevalle osoitetuista kirjeistä

Kilpailut

Uusimmat