Kuva: RadioPlay

Kannibaali ei ensin pitänyt ihmislihan mausta - järkyttävät teot paljastuivat illalliskutsuilla

28.01.2019 21:15 - Katariina Auvinen

Huorapuutarhan-murhapodcastissa käsitellään neuvostoliittolaista sarjamurhaaja Nikolaita.

RadioPlayn Huorapuutarhan -murhapodcastissa Pauliina puhuu Nikolai Dzhumagalievin tapauksesta. Sarjamurhaaja ja kannibaali on nimetty myös metallihampaaksi, koska hänen kulmahampaansa oli korvattu kokonaan valkoisella metallilla. 

Nikolai asui Neuvostoliitossa ja hänellä oli verrattain normaali lapsuus. 

- Nikolain lapsuudesta puuttuivat monille sarjamurhaajille tyypillinen huono lapsuus. Surullinen fakta on, että pojan hampaat vaurioituivat jossain vaiheessa ja hän tarvitsi tekohampaat. Mistään ei kuitenkaan selvinnyt, mitä hänelle tapahtui, Pauliina pohtii. 

Mies meni rautatiekouluun, josta valmistui rautateille työntekijöitä. Kun Nikolai oli vuonna 1970 18-vuotias, hän lähti armeijaan. Armeijan jälkeen mies lähti kiertämään Neuvostoliittoa ja asui useilla paikkakunnilla. Jälkeenpäin on epäilty, että mies aloitti kannibalistiset murhansa jo tuolloin, mutta asiaan ei saatu varmuutta. 

- Nikolain murhat olivat hyvin väkivaltaisia, joka antaisi viitteitä siihen suuntaan, että hän on tehnyt niitä aikaisemminkin. Tämän lisäksi useilla paikkakunnilla asuminen vain lyhyen aikaa, vaikuttaa epäilyttävältä, Pauliina kertoo. 

Kun Nikolai oli 25-vuotias, hän sai tarpeekseen reissaamisesta ja asettui synnyinkaupunkiinsa asumaan. Mies sai myös samaan aikaan kupan sekä trikomonas-infektion, jotka ovat molemmat sukupuolitauteja. 

- Syy, miksi kuppa mainitaan on se, että kuppa voi edetä hoitamattomana aivoihin ja aiheuttaa mielenterveydellisiä ongelmia. Näin ei ilmeisesti kuitenkaan ollut Nikolain kohdalla. Hän aloitti tämän jälkeen murhat, Pauliina kertoo. 

Nikolai ehti asua synnyinkaupungissaan kaksi vuotta, kunnes hän aloitti murhat. Ensimmäinen uhri oli nuori nainen, jonka kurkun mies viilsi auki. Hän joi naisen verta sekä kaivoi hänen munasarjansa, munuaisen ja sydämen irti ruumiista. Ne mies säilöi ja söi seuraavien kuukausien aikana. Saman vuoden aikana mies murhasi viisi nuorta naista samalla tavalla. 

- Mies on kertonut, ettei ensin pitänyt ihmislihan mausta, mutta tottui siihen, Pauliina kertoo. 

Mies sai jatkaa tekemisiään rauhassa, mutta hän joutui ensimmäisen kerran poliisin kanssa tekemisiin ammuttuaan humalassa vahingossa työtoverinsa kuoliaaksi. Mies istui vuoden vankilassa, jonka jälkeen hänet päästettiin vapaalle jalalle. Nikolai jatkoi murhia jonkin aikaa, mutta jäi kiinni pitäessään illalliskutsut kavereilleen. 

- Se miten Nikolai jäi kiinni, on kaksi tarinaa. Toisessa tarinassa yksi illallisvieras olisi löytänyt nuoren naisen pään miehen keittiöstä, jonka jälkeen hän soitti poliisille ja toinen, hieman yleisempi tarina on se, että Nikolai päätti teurastaa yhden illallisvieraansa ja jäi kiinni paloitellessaan tätä. 

Joku illallisvieras soitti poliisit paikalle. Ilmeisimmin poliisit olivat niin järkyttyneet näystä, että Nikolai ehti pötkiä ensin pakoon. 

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Kannibaali kyseli uhrilta, miten tämä haluaisi tulla syödyksi - teot ovat karmivaa luettavaa

Lue myös: Vuosia sitten 20-vuotias opiskelija haudattiin elävältä juuri joulun alla - virui arkussa päiviä

Lue myös: Hotelli olikin kauhujen talo - poliisi löysi teurastuspöydän ja kaasukammion

Kilpailut

Uusimmat