Kuva: Emmi Moilanen

Rikas liikenainen, kätilö vai kokki? Vappu Pimiä ja Marja Hintikka paljastivat toisen urapolkunsa

06.02.2019 09:15 - Katariina Auvinen

Suomalaisjuontajat kertoivat, mitä he tekisivät, jos media-ala ei olisi auennut heille.

Radio Novan juontajakin tutuksi tullut Vappu Pimiä luotsaa yhdessä juontajakaverinsa Marja Hintikan kanssa keskiviikkoisin Vappu ja Marja Live -talkshowta, jonka luvataan kokoavan yhteen viikon ajankohtaisimmat vieraat. 

Molemmat juontajat kertovat, että vaikka he ovatkin konkareita suorien televisiolähetysten juontamisessa, he jännittävät silti ennen h-hetkeä. 

- Kyllä se jännittäminen kuuluukin siihen. Sitä voisi miettiä vähän kuin sellaisena työkaluna, jolloin keho valmistautuu livelähetykseen. Sitä voisi kuvailla sellaiseksi mentaalitason urheilusuoritukseksi, Marja Hintikka kertoo. 

Pari arvostaa toisissaan suorapuheisuutta ja työorientoituneisuutta. 

- Ihailen sitä, että Marjalla on sellaista sydämen paloa tätä työtä kohtaan ja hän on erittäin pedantti. Hänen kanssaan voi keskustella niin, ettei ensimmäinen vastaus ole ei, Pimiä kuvailee juontopariaan. 

- Itse taas ihailen Vapussa sitä heittäytymistä ja omalta mukavuusalueeltaan pois menemistä, koska tämä työ vaatii sitä, Marja Hintikka kuvailee Pimiää. 

Keskiviikkoisin pari juontaa yhdessä talkshow-ohjelmaa. Vasemmalla Marja Hintikka ja oikealla Vappu Pimiä. (kuva: Emmi Moilanen )

Jos tiet eivät olisi vieneet media-alalle, naisilla urapolut olisivat vieneet hieman erilaisiin suuntiin. Vappu Pimiällä on esimerkiksi kolme käyntikorttia, jotka on teetetty koneessa. 

- Yhdessä lukee kokki, toisessa luki rikas liikenainen ja yhdessä luki näyttelijä. Rikas en ole, mutta liikenainen hieman, ruokahommiakin olen tehnyt ja näyttelijä puuttuu, mutta nämä juontohommat ovat esiintymistä niin ehkä se tulee siinä. Varmasti olisin vielä ruoan kanssa enemmän tekemisissä, jos en olisi tällä alalla, hän pohtii. 

Hintikka miettii, että hän mahdollisesti kirjoittaisi työkseen, mutta on myös toinen ammatti, joka kiehtoisi. 

- Olisin varmaankin kätilö. Syntymän ihmeeseen ei voi kyllästyä ja se on varmasti samanlainen duuni kuin tämä, johon ei voi kyllästyä. Siinäkin pitää kohdata ihminen ja nähdä hänen vahvuutensa. Se synnyttäjä on pääosassa ja hänen tarpeensa sekä se, miten häntä voisi parhaiten auttaa, Hintikka pohtii. 

Jos pari saisi valita kenet tahansa vieraakseen niin elävistä kuin edesmenneistä tähdistä, Pimiä haluaisi haastatella Elvistä tai Kennedyjen suvun jäseniä. 

- Siinä perheessä minua kiinnostaa erityisesti se kulissikulttuuri, kuinka asioita piiloteltiin perheen sisällä eikä niitä tuotu julki, Pimiä pohtii. 

Hintikalle unelmahaastateltava olisi taas joko Michelle Obama tai esimerkiksi Madonna

- Minua kiinnostavat tällaiset vaikuttajanaiset ja heidän tarinansa, Hintikka kiteyttää. 

Lue myös: Vappu Pimiä julkaisi hehkeän rantaselfien: "Treenit ovat kulkeneet kuin rasvattu"

Lue myös: Vappu Pimiän huumorintajua ei aina ymmärretä: Yksi ikimuistoinen hetki koettiin synnytyslaitoksella

Lue myös: Vappu Pimiä naureskelee teinikuvalleen somessa - fanit taas vertaavat Marilyn Monroeen

Voice.fi sekä Radio Nova kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat