Kuva: AOP

Maria Veitolan järkyttävä paljastus 6-vuotiaan poikansa kohtelusta: "Kysymättä kouritaan haaroväliä"

16.04.2019 12:30 - Iiro Myllymäki

Maria Veitolan pojan pitkät hiukset ovat aiheuttaneet hämmennystä ulkomailla.

Toimittaja, juontaja ja mediapersoona Maria Veitolalla, 46, on 6-vuotias Taisto-niminen poika. Nainen on avautunut vanhemmuudesta ja siihen liittyvistä haasteista Toisinajattelijat-podcast-sarjassa.

Maria Veitola kertoo, että hän raskaana ollessaan kuvitteli saavansa tyttölapsen. Pojan saaminen pakotti miettimään uudelleen sitä, miten lapsen kasvatukseen suhtautuu.

- Kun tuli tieto, että sisälläni kasvaa poikaoletettu, mietin että apua. Kunnes sitten tajuaa, että tämä on paljon tärkeämpi ja isompi haaste, että miten kasvatan pojan toisinajattelijaksi poikien maailmassa, Veitola sanoo.

Maria Veitola tunnetaan feministisestä ideologiastaan ja suorapuheisuudestaan. Äitiys on pakottanut naisen miettimään, miten paljon omalle jälkikasvulleen voi syöttää omia arvojaan ja maailmankatsomustaan. Hän on tullut siihen tulokseen, että toisinajattelijuutta ei voi pakottaa kenellekään ulkoapäin, edes omalle lapselleen.

- Lapsi ei ole omien unelmieni jatke. En voi kasvattaa hänestä toisinajattelijaa, jos hän ei sellainen halua olla. Hänen täytyy saada olla se, joksi hän on syntynyt, ja minun tehtäväni on hyväksyä ja tukea häntä, Veitola kertoo.

Maria Veitola ei halua, että ulkopuolisten ihmettelyt alkavat määrittää hänen kasvatusvalintojaan. Hän ottaa esimerkiksi poikansa hiukset.

- En ole voinut käsittää, että pitkä tukka pojalla voi olla niin radikaali asia. Täällä Pohjoismaissa se vielä jotenkin menee, mutta jos reissaamme jossain muualla, siellä yleensä kysymättä kouritaan hänen haaroväliään, koska he eivät voi uskoa hänen olevan poika. Häntä puhutellaan koko ajan tyttönä. Heikompi persoona olisi tämän takia varmaan jo halunnut mennä parturiin, mutta olen aina sanonut hänelle, että älä anna muiden päättää puolestasi, Veitola sanoo.

Podcastissa Veitola puhuu myös saamastaan rajusta palautteesta ja uransa alkuaikojen haasteista. Voit kuunnella koko haastattelun alta.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi ja kuuntele Toisinajattelijat-podcast-sarjan kaikki jaksot täältä. Lue uutiset kiinnostavimmista podcasteista suoraan Facebook-feedisi kautta seuraamalla RadioPlay Suomea Facebookissa.

Lue myös: Maria Veitola paljastavassa topissa tuoreessa somekuvassa - fani: "Mikä ihmiskoe käynnissä?"

Kilpailut

Uusimmat