Kuva: AOP

Frendeistä poistettiin homobaariin sijoittuva juonenkäänne - Matthew Perry sai tahtonsa läpi

01.10.2019 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Juonikuviossa Chandlerin oli tarkoitus mennä syömään homobaariin.

Frendit-komediasarja vietti juuri ensiesityksensä 25-vuotisjuhlaa. Vuosina 1994-2004 pyörinyt sarja on edelleen suosittu, mutta kaikkia sen juonenkäänteitä ei ole katsottu hyvällä nykyisessä keskustelu- ja huumorikulttuurissa. Jotkut Netflixistä sarjaa ensimmäistä kertaa katsoneet milleniaalit ovat tuominneet tietyt juonenkäänteet jopa homofobisiksi ja lihavia halventaviksi. Olemme kirjoittaneet aiheesta enemmän tässä jutussa.

Chandlerin hahmoa on syytetty homofobiseksi, koska joissain juonikuvioissa hänen kuvataan pelkäävän homoksi leimaantumista ja hänellä on etääntynyt suhde transsukupuoliseen isäänsä. Uudessa Generation Friends -kirjassa kuitenkin kerrotaan, että Chandlerin näyttelijä Matthew Perry sai hyllytettyä yhden juonikuvion, jossa hauskuutta pyrittiin repimään homojen kustannuksella.

Chandlerille oli käsikirjoitettu juonikuvio, jossa hän menee ruokailemaan homobaariin, koska sieltä saa erityisen hyviä tonnikalasandwicheja. Brittiläinen Metro-lehti kirjoittaa, että kyseisen juonikuvion vitsinä ilmeisesti oli pelkästään se, että heteromies on homobaarissa. Perry kieltäytyi näyttelemästä tätä juonenkäännettä, ja juoni hyllytettiin.

Matthew Perry (kuva: AOP)

Aiemmin sarjan käsikirjoittaja Marta Kauffman on puolustanut Chandlerin hahmoa homofobiasyytöksiltä.

- Hänellä on omat ahdistuksensa ja ongelmansa, mutta mielestäni hahmo ei ollut lainkaan homofobinen, Kaufman on sanonut.

Chandlerin isän näyttelijä Kathleen Turner on puolestaan sanonut, että hänen hahmonsa juonikuvio ei ole ”ikääntynyt hyvin”. Nainen suostui rooliin, koska tuolloin tv:ssä ei ollut paljon transsukupuolisia hahmoja. Turnerin mielestä hahmo ei kuitenkaan onnistunut näyttäytymään varsinaisesti transsukupuolisena, vaan monelle katsojalle jäi käsitys, että hahmo on pelkkä naiseksi pukeutuva mies.  

Lue myös: Frendien kuvauksista paljastui mielenkiintoinen fakta - jos liveyleisö ei nauranut, alkoi tapahtua

Lue myös: Oletko huomannut Googlen Frendit-yllätyksen? Juhlistaa sarjan vuosipäivää hulvattomalla tavalla

Lähteet: Metro, Metro, Comedy Central

Kilpailut

Uusimmat