Kuva: Milena Raappana

"Luulin sen olevan aikuiselämää" - laulaja Juulia tajusi "oikeissa töissä" tehneensä suuren virheen

05.03.2020 18:00 - Milena Raappana

Pitkän linjan muusikko Juulia oli taloushallinnon töissä, kun tajusi ajautuneensa kauan omasta intohimostaan.

"Pää on taivas ja ajatukset pilvii", laulaa tuoreen Pilvii-kappaleen julkaissut Juulia ajatuksien hetkellisyydestä. 

- Se kertoo elämän hetkistä, jolloin on antanut ajatuksille liikaa valtaa ja voimaa, Juulia kertoo Voice.fi:n haastattelussa. 

Pitkän linjan muusikko nousi viime viikolla uutisotsikoihin hiljaiselonsa päätöksen ja "comeback-biisinsä" myötä. Paluun ja sivupolkujen kautta oman tiensä löytämisen teemat ovatkin pyörineet Juulian musiikkiuran ympärillä. 

Nuoresta iästä lähtien musiikkia tehnyt Juulia on työskennellyt nimekkäiden suomalaisten artistien, kuten Pikku G:n ja Samu Haberin kanssa vuonna 2007. Hän kuitenkin vaihtoi valoisan musiikkiuransa niin sanottuihin "oikeisiin töihin" ja taloushallinnon tehtäviin. 

- Tämä ala on raju ja vaatii omistautumista. Haluan luottaa ihmisiin viimeiseen asti ja koen, että ystävyys on aina suurempaa. Tulin kuitenkin aikanaan ehkä vähän huijatuksi ja silloin ajattelin hetkellisesti, että en enää ikinä laula. Halusin mahdollisimman kauas siitä ja tekemään jotain muuta kuin musiikkia.

(kuva: Milena Raappana)

Juulia pääsi opiskelemaan kauppakorkeakouluun. Päivittäin hän kuitenkin kyseenalaisti päätöstään ja pohti, mitä oikein on tekemässä. 

- Ajattelin, että tämä on sellaista aikuisihmiselämää, että kaikki tuntee näin, että on tosi väärässä paikassa.

Valaistuminen oman tien harhautumisesta iski kesken erään työpäivän. Juulia otti puhelimen käteensä ja soitti firman aulasta tuottaja Jonas W Karlssonille, joka suostui tapaamaan artistin. 

- Kerroin Jonakselle, että olen tosi tosissani tämän musiikin kanssa ensimmäistä kertaa. Nyt olen kokenut kaiken muun ja taistellut itseäni vastaan: mennyt kouluun, mennyt "oikeisiin töihin" ja silti musiikki puskee minusta läpi. 

Keskustelut tuottajan kanssa päätyivät syksyllä 2014 kahteen studiopäivään, jolloin syntyi vuonna 2018 julkaistu Jos voisin jättää sut kahdesti -biisi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Väärät valinnat johtivat intohimon pariin

Vaikka Juulia kuvailee aikaisemmin tyytyneensä ajelehtimaan virran mukana musiikista poispäin, hän ei koe opiskeluiden olleen virhe. Hyppääminen luovalta alalta jakkupukuisten ihmisten joukkoon terävöitti oman intohimon löytymistä. 

- Luulen, että tähän vaikuttaa se, että olen vähän vanhempi ja että olen tehnyt vääriä valintoja. Ilman niitä en olisi niin varma siitä, mitä haluan tehdä. Yliopistotutkinto tuo myös turvaa itselle ja on jollain tapaa hyvä varasuunnitelma. 

Tutkinto on tuonut myös vaikuttavuutta artistin suunnistaessa kohti musiikillista päämääräänsä. 

(kuva: Milena Raappana)

- Luulen sen tuoneen näennäisesti jotain pientä uskottavuutta joissain alkuaikojen tärkeissä tapaamisissa. Tälläkin alalla on paljon setiä, jotka pyörittävät numeroita. Muistan, kun joku joskus sanoi, että "hei Juulia on kauppiksessa, se ymmärtää numeroita". Sitten he alkoivat luettelemaan mulle jotain tilinpäätöksen tunnuslukuja ja analysoimaan markkinaosuuksia. Nyökkäilin, vaikka en silloin ymmärtänyt siitä juuri mitään, Juulia naurahtaa.

Levy-yhtiölle koirakaverien kanssa

Musiikki on nyt Juulian suurin prioriteetti, jota hän tekee täysipäiväisesti työkseen. Joustava työ mahdollistaa myös artistin toisen rakkaudenkohteen toteuttamisen eli rescue-koiratoiminnan. Karvaiset ystävät ovat päässeet myös osaksi musiikkipiirejä, sillä muusikko saapuu koirapoppoonsa kanssa välillä levy-yhtiölle. 

Kommelluksien kautta koirakaverit olivat myös mukana Spotifyn Audion äänityksessä. 

- Olin unohtanut sinä päivänä avaimet kotiin. Olin koirien kanssa lukkiutuneena ulos ja minulla oli vain auton avaimet taskussa. Ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin ottaa koirat mukaan, Juulia kuvailee tilannetta naurahtaen. 

Lue myös: Pyhimys uudesta kokoonpanostaan: Minulla on itsevarmempi olo kuin 18 vuoteen

Lue myös: Juulia: "Miten saan pidettyä tietyt asiat yksityisinä?"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat