Kuva: Mikko Räsänen

Juulia: "Miten saan pidettyä tietyt asiat yksityisinä?"

04.12.2015 12:39 - Rea Tallgren

Vakavaa-kappaleellaan radioaalloille noussut Juulia iloitsee siitä, että hän on löytänyt oman tyylinsä ja saanut rinnalleen kovia ammattilaisia.

Juulia on tumma kaunotar, joka on soittanut pienestä pitäen pianoa ja viulua. Lisäksi hän on laulanut jo nuoresta lähtien. Silti, vielä vähän aikaa sitten hän opiskeli kauppakorkeakoulussa kauppatieteitä. 

- Mietin, että se olisi ala, jolla on laajat työmarkkinat. Kyseessä oli järkiratkaisu, hän selittää. 

- Nuorempana, kun tein omaa musiikkia, en uskonut siihen, niin kauhealta kuin se kuulostaakin sanoa. 

Vaikka kauppatieteiden opiskelu sujui hyvin, takaraivossa jyskytti koko ajan musiikin tekeminen. Unelma toteutui kun ja lokakuussa 2015 Universal marssitti kutsuvieraiden eteen Juulian, uuden artistikiinnityksensä. Juulia esitti tilaisuudessa ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle kappaleensa Vakavaa. Siitä tuli myös hänen ensimmäinen sinkkulohkaisunsa.

"Sä saat mut sanomaan asioita, joita muut ei saa, mun jokaikisen salaisuuden tuun paljastamaan"

Vakavaa-kappaleessa puhutaan siitä, miten paljon ihminen voi muuttua, kun kohtaa jonkun niin maagisen vastakappaleen, että muurit kaatuvat. Juulia itse ei kuitenkaan halua puhua parisuhteista tai perheestään. 

- Eniten jännittääkin se, että miten tietyt asiat saa pidettyä yksityisinä, hän sanoo. 

Mikään muu musiikkiurassa ei Juuliaa jännitä. 

- Tiedän, että nyt teen oikeaa asiaa. 

"Ajan kuussataa kilsaa luokses sun, oot ainut kenen vuoks ees vaivaudun." 

Tavallisena arkipäivänä Juulia on studiolla, tekee jäljellä olevia opintoja ja hoitaa juoksevia asioita. Ystävät ovat Juulialle tärkeitä. Töiden jälkeen hän viettää usein aikaa parhaan ystävänsä Saaran kanssa. Tytöt soittelevat toisilleen, käyvät lenkillä tai salilla tai vain viettävät aikaa yhdessä. 

- Saaran tapasin ensimmäisen luokan ensimmäisenä päivänä. Hän on ehkä ensimmäinen tuntematon ihminen, jolle ylipäätään puhuin. Hän on minulle kuin sisko.

Juulia kertoo luottavansa ihmisiin helposti, mutta jos luottamuksen pettää, on se vaikeaa saada takaisin. 

- Jos mokaa ystävyyden, niin se on sitten siinä. 

"Sä saat mut tekemään asioita joita muut ei saa, ikävöin sua vaikka vannoin etten tuu sua kaipaamaan"

Juulian sydäntä lähellä ovat eläinten oikeudet. Hänellä itsellään on kaksi rescue-mopsia, Dahlia, 5, ja arviolta vuonna 2007 syntynyt Lola. 

- Dahlia olisi haluttu lopettaa, hän oli niin kitukasvuinen. Mutta hänet pelastettiin ja hän päätyi meille. Opettelemme joka päivä uudestaan kaikki käskyt, koska se ei muista, mikä tarkoittaa mitäkin. Hän tietää, että jotain ne tarkoittavat, mutta ei, että mitä. Hän rakastaa huomiota – ja herkkuja, Juulia hymyilee.

Vanhempaan koiraan, Lolaan, kaduilla kasvaminen on jättänyt jälkensä. 

- Lola yrittää aina kaivaa roskiksista ruokaa ja pyrkii aina sisällä joka paikkaan. Hän ei myöskään niin välitä ihmisistä. Se on varmasti ollut välttämätöntä silloin, kun hänen on ollut pakko selvitä kaduilla, Juulia vakavoituu. 

Vielä vähän aikaa sitten koiria oli kolme. Viipurista saapunut Mila ei kuitenkaan enää ollut pelastettavissa, sillä entisen elämän jättäneet vauriot olivat niin vakavat.

"En oo vielä siellä, mut mä oon nopeempi kuin salamat"

Juulia kirjoittaa kappaleensa Axel Ehnströmin kanssa. Kappaleiden taustoista vastaa Jonas Karlsson. Vakavaa-kappaleessa oli mukana myös Mikko Kuoppala, eli Pyhimys.

- Kappaleiden tarinat tulevat aina minulta.

Juulia toivoo saavansa tehdä musiikkia mahdollisimman pitkään. Hän myös haaveilee siitä, että saisi kenties myös kirjoittaa kappaleita muille. 

- Voisin kirjoittaa sellaisista asioista, joista itse en halua laulaa.

Katso Vakavaa-kappaleen video alta. Videolla nähdään myös ihana, jo edesmennyt Mila-koira. 


Kilpailut

Uusimmat