Kuva: Senja Rapila

Antti Holman rauhoittelevaa koronavirusvideota kiitellään somessa: "Suomen kansa tarvitsi tätä"

16.03.2020 10:45 - Milena Raappana

Antti Holman ASMR-videolla luetaan THL:n ohjeistuksia koronaviruksen varalle.

Monelle koronaviruspandemia aiheuttaa ahdistusta ja stressiä. Uusi koko yhteiskuntaan vaikuttava tilanne on muun muassa aiheuttanut monien yleisötapahtumien peruuntumisen ja saanut ihmiset hamstraamaan suuria määriä vessapaperia ja kuivatarvikkeita. 

Paniikki ja epävarmuus on siis läsnä monien elämässä. Tähän onneksi näyttelijä Antti Holma, 37, pyrkii tuomaan lievennystä uudella YouTubeen lataamallaan ASMR-videollaan. 

Videolla Holma rauhallisella ja pehmeällä äänellä lukee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeistuksia koronavirukseen. 

Videonsa näyttelijä aloittaa ryystämällä hörpyn kahvia, mikä tuli tutuksi esimerkiksi suositusta Auta Antti -podcastista. 

- Terve. Tänään tehdään koronapaniikkirentoutus. Nyt kysymyksessä ei ole mikään naurun asia, vaan on ihan vakavasta maailmanlaajuisesta epidemiasta eli pandemiasta kysymys. Koronaviruksen lieveilmiöitä on myös paniikki, joka saattaa yllättää ihan tavallisen ihmisen. Ja sen takia tänään tätä paniikkia ja pelkoa hälventämään, luen viranomaisten ohjeita, Holma sanoo samalla, kun hipelöi kuumemittaria. 

Videolla visuaalisia aistiärsykkeitä tuovat kuumemittarin lisäksi muun muassa särkylääkepurkki, hengitysmaski ja käsidesi. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jutun kirjoittamishetkellä video on kerännyt yli 50 200 näyttökertaa ja useita kiitteleviä kommentteja. 

"Voisko tämän laittaa pyörimään jokaiseen supermarkettiin, kun ihmiset hamstraavat p*skapaperia?" kommentoi eräs videon katsoja. 

"Olin jo nukahtamassa, mutta sitten tuli se petollinen hörppy ja naurahdin", kirjoitti toinen. 

"Suomen kansa tarvitsi tätä", kiitteli kolmas.

"Aloin kiljua, kun näin tämän. Kiitos, kiitos", kommentoi eräs somekäyttäjä.

ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) tarkoittaa autonomisia ja rauhoittavia aistiärsykkeitä, jotka syntyvät kuulon, näön ja tuntoaistin välityksellä. ASMR voi aiheuttaa kehossa myös kihelmöiviä tuntemuksia, joita kutsutaan myös aivo-orgasmeiksi. 

ASMR-videoista on tullut todella suosittuja ja myös monella suomalaisella on oma YouTube-kanavansa, jonne he lataavat rauhoittavia aistiärsykkeitä sisältäviä videoita. Yksi suosituimmista suomalaisista ASMR-videoiden tekijöistä on tubettaja Sita Salminen

Lue myös: Antti Holman huumorintajuinen kuva riemastutti fanit: "Peittää riettautensa häveliäisyyden verhoon!"

Lue myös: Antti Holman 18 vuoden takainen työpäivä oli katastrofi: "Lopulta koko kioski oli pakko sulkea"

Kilpailut

Uusimmat