Kuva: YouTube / Netflix

Netflixin cheerleading-dokumentista tuli valtaisa ilmiö - nyt fanit kohtasivat karvaan tappion

20.03.2020 10:15 - Milena Raappana

Cheer-dokumenttisarjan fanikunta joutui pettymään, kun koronaviruspandemia peruutti Daytonan kansalliset mestaruuskisat.

Suoratoistopalvelu Netflix julkaisi tammikuussa Cheer-dokumenttisarjan, joka nousi suuren suosioon ympäri maailmaa. 

Sarjassa seurataan pienen yhysvaltalaiskaupunki Navarron lukion cheerleading-joukkuetta ja sen matkaa kohti arvostettuja Daytonassa järjestettäviä cheerleadingin kansallisia mestaruuskisoja. Joukkoa luotsaa menestyksekäs valmentaja Monica Aldama, joka on voittanut kisat useampana vuonna, mutta myös ottanut takkiinsa. 

Sarjaa on kiitelty sen rehellisestä kuvauksesta urheilulajista, joka stereotypisesti mielletään pompuloiden heilutteluksi minihameissa. Katsoja kuitenkin saa aimoannoksen hikeä, tuskaa, loukkaantumisia, mutta myös onnistumisen kokemuksia. Päähenkilöt eivät jää irtonaisiksi, vaan heidän taustansa, joka monilla on koettelemuksia täynnä, avataan sarjan seuraajille. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Niin sarja kuin sen henkilöt ovatkin nousseet sosiaalisen median suosikeiksi. Moni joukkueen jäsenistä on päässyt julkisuuden parrasvaloihin dokumentin jälkeen ja esiintynyt niin Ellen DeGeneresin ohjelmassa kuin New Yorkin muotiviikkojen eturivissä. Monien suosikki Jerry Harris työskenteli Oscar-gaalan punaisella matolla. 

Ei siis ihme, että sosiaalinen media täyttyi valittelevista faneista, kun monia cheerleading-mestaruuksia ohjaava Varsity Spirit -järjestö ilmoitti, ettei se aio "edetä suunnitellun tapahtuma-aikataulun mukaan ainakaan seuraavan kahdeksan viikon aikana 2020 kisakaudella". 

Järjestö ilmoitti syyksi koronaviruspandemian, jonka myötä Yhdysvaltojen terveysviranomaiset ovat kehottaneet siirtämään tai perumaan yli 50 henkilön tapahtumia. 

Yksi dokumenttisarjan tähdistä La’Darius Marshall kertoi kisojen peruuntumisen johtavan hänen cheerleading-uransa ennenaikaiseen päättymiseen. Toinen joukkueen jäsen Allie Ross kertoi "pahimman pelkonsa tapahtuneen" ja ettei "hänen sydäntä ole särkenyt koskaan niin paljon". Some täyttyikin toinen toistaan musertuneemmista viesteistä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Todellako Daytona on peruttu ja Navarron cheerleaderit eivät voita jälleen uutta titteliä tänä vuonna."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Istun täällä karanteenissa ja tulin todella surulliseksi katsoessani Netflixin Cheerin jäsenten postauksia, miten surullisia he ovat, kun Daytona on peruttu."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Lukuisat suomalaisartistit joutuvat perumaan keikkojaan koronaviruksen takia: "Olen niin rikki"

Lue myös: Koronavirus uhkaa viihdevuotta 2020 - listasimme tapahtumat, jotka on jo peruttu

Lähde: HuffPost

Kilpailut

Uusimmat