Kuva: AOP

Tuntuuko siltä, että elämme nyt Stephen Kingin kauhutarinassa? Mieheltä yksiselitteinen kommentti

10.04.2020 16:15 - Roy Kokkonen

Stephen Kingin tuotannosta löytyy yhtäläisyyksiä oikeassa maailmassa jylläävään koronavirukseen.

Kirjailija Stephen King, 72, on kirjoittanut lukuisia menestyskirjoja, jotka ovat poikineet lisäksi valtavaa suosiota niittäneitä elokuvasovituksia. Muun muassa klassikot Hohto, Se, Rita Hayworth - avain pakoon, Vihreä maili ja Stand by Me - viimeinen kesä ovat Kingin käsialaa.

Kun Uusimaa eristettiin, Kingin romaani Kuvun alla alkoi tuntua myös Suomessa ajankohtaiselta. Kirjassa pikkukaupungin ylle ilmestyy yllättäen läpinäkyvä kupu, joka sulkee kaupungin sisälleen ja eristää sen ulkomaailmasta. 

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Yksi Kingin romaaneista, Tukikohta, kertoo biologisena aseena käytetystä influenssasta, joka tappaa melkein koko maailman väestön. Vaikka koronavirus ei ole läheskään yhtä tappava, yhtäläisyyksiä tarinaan ei voi olla ajattelematta.

- Kuulen ihmisten puhuvan jatkuvasti siitä, että nykyelämä tuntuu Stephen Kingin tarinalta. Eihän tuohon voi muuta vastata kuin että olen pahoillani, King harmittelee.

Koronavirus on jopa pakottanut Kingin muuttamaan tällä hetkellä työn alla olevaa kirjaansa.

- Seuraava kirjani julkaistaan vuonna 2021, joten tapahtumien piti alunperin sijoittua tälle vuodelle. Sitten tajusin, että henkilöhahmot käyvät risteilyllä kirjassa. Ja tänä vuonna ihmiset tuskin enää lähtevät risteilylle. Siksi muutin tapahtumat vuoteen 2019, hän kertoo.

Maaliskuussa Stephen King hauskuutti fanejaan Twitterissä. Hän julkaisi kuvan, jossa viemärinkanteen oli kiinnitetty ilmapallo - ja vessapaperirulla. Se-kirjoissa viemärissä elävä ja lapsia syövä tappajapelle houkuttelee lapsia kurkistamaan viemäriin ilmapallon avulla.

Tältä kirjan maailma voisi näyttää nyt:

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Uusi Stephen Kingin romaaniin perustuva kauhuelokuva jopa parempi kuin It? Katso traileri

Lue myös: Pikkulapsi maskeerattiin It-kauhuelokuvan Pennywise-pelleksi - katso karmivat kuvat

Lähde: Fox

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat