Kuva: AOP

Tiesitkö tarinan Spice Girls -Gerin ikonisen minimekon takana? Syytettiin ensin rasistiseksi

25.05.2020 19:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Mekossa nähtävä lippu on todellisuudessa keittiöpyyhe.

Kuvittele mielessäsi yksi Spice Girls -asu, joka on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen ja jäänyt historiankirjoihin. Todennäköisesti mieleesi tulee Ginger Spicen eli Geri Hornerin (o.s. Halliwell), 47, käyttämä Ison-Britannian lipusta tehty Union Jack -minimekko. Moni ei kuitenkaan tiedä mielenkiintoista tarinaa mekon takaa.

Spice Girls oli noussut ryminällä maailman tietoisuuteen vuonna 1996, ja vuonna 1997 heidän oli tarkoitus esiintyä ensimmäistä kertaa Brit Awards -gaalassa. Stylisti ehdotti Gerille, että hän pukisi ylleen Guccin mustan minimekon. Geri koki, että mekko ei sinällään ole tarpeeksi vaikuttava. Nainen kertoo Voguelle, että hän sai Brit Awards -tilaisuudesta idean, että hän käyttäisi hyväkseen Ison-Britannian lippua.

Geri Horner löysi lipusta tehdyn keittiöpyyhkeen, jonka hänen siskonsa Natalie Halliwell ompeli mustan mekon päälle.

- Näytin sen stylistille, ja hän sanoi, että et voi käyttää tuota. Se on rasistinen, Geri Horner muistelee Voguen haastattelussa.

Stylistin mukaan lipusta tuli liikaa mieleen äärioikeistopuolue National Front, joka käytti lippua omana symbolinaan. Gerin ratkaisu oli, että mekon toiselle puolelle laitetaan iso rauhanmerkki symboloimaan sitä, että Spice Girls juhlistaa kaikkia eri kulttuureja.

(kuva: AOP)

Union Jack -mekko teki ihmisiin vaikutuksen välittömästi. Geri muistelee heränneensä Brit Awards -gaalaa seuraavana päivänä ja nähneensä kuvat itsestään mekossa jokaisen sanomalehden kannessa. Mekosta on tullut erottamaton osa Spice Girls -kuvastoa, ja siitä on tullut niin tunnistettava look, että pilailupuoditkin myyvät asua.

Mekko näkyy monessa Spice Girls -oheistuotteessa. (kuva: AOP)

Mekosta useita eri versioita

Mekosta on nähty erilaisia muunnelmia Geri Hornerin päällä Spice Girlsin comebackien yhteydessä.

- Alkuperäinen mekko oli niin iso juttu, että sitä ei kannata yrittää toistaa. Siksi päätimme lisätä panoksia, Horner sanoo.

Naisen yllä on muun muassa nähty kristallein koristeltu versio mekosta ja kokopitkä iltapuku. Geri Hornerin mielestä mekon kehitys kuvastaa hänen omaa kasvuaan aikuiseksi naiseksi.

- Vanhenemisen myötä tulee itsevarmuutta pukeutua peittävämmin. Parikymppisenä mekkojeni helmat olivat vesirajassa ja minulla oli valtavat saappaat. Kokopitkässä mekossa minulla oli voimaantunut olo, Horner sanoo viitaten vuoden 2019 keikoilla nähtyyn pukuun.

Voit katsoa Voguen haastattelun alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Miltä Spice Girls näytti ennen läpimurtoaan? Sporty Spicella täysin eri look

Lue myös: Mel B ottaa kantaa Geri Hornerin julkiseen anteeksipyyntöön: "Luulitko todella, että lopettaisimme?"

Lähde: Vogue

Kilpailut

Uusimmat