Kuva: AOP

Sami Yaffa järkyttyi vaimonsa Meeri Koutaniemen kanssa luonnon tilasta - aiheesta syntyi sarjakuva

15.08.2020 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yaffa julkaisi Punkin seikkailut -nimisen sarjakuvakirjan.

Muun muassa Hanoi Rocks-, New York Dolls-, ja Michael Monroe -yhtyeistä sekä Sound tracker-ohjelmasta tuttu Sami Yaffa, 56, on tehnyt uuden aluevaltauksen. Miehen suunnittelema, kirjoittama ja piirtämä sarjakuvateos Punkin seikkailut on nyt julkaistu Like-kustantamon kautta.

"Punkki on pieni poika, jolla on iso tahdonvoima ja oikeudenmukaiset periaatteet. Pikkusiskonsa Murmelin ja sokean koiransa Pelviksen kanssa Punkki huomaa, miten muovisaaste, korruptio ja rikolliset uhkaavat planeettaamme. He päättävät, että tällainen peli ei vetele. Katala Plastimies on kuitenkin toista mieltä…​", kertoo Like kirjan sisällöstä.

Iloisella tuulella ollut Yaffa kertoi Voice.fi:n haastattelussa, että alkuperäinen idea Punkki-hahmoon lähti Hanoi Rocksista tutusta Nasty Suicidesta eli Jan Markus Stenforsista.

- Kyseessä on ollut hyvin pitkä muodonmuutos, sillä olen piirtänyt hahmoa jo useita vuosia. Alkuperäinen idea oli se, että se perustuu Nastyyn, mutta se muuttui matkanvarrella enemmän omanlaiseksensa. Kirjan teemana on maailman surkea tila, Yaffa kertoo ja jatkaa:

- Olimme Balilla Paradise Beachilla uimassa vaimoni Meeri Koutaniemen kanssa ja siellä yhtäkkiä eteen tuli järkälemäinen aalto, joka toi mukanaan järjettömän määrän muoviroskaa. Silloin tajusi viimeistään, että maailma on hukkumassa skeidaan.

Kirjaan tuli lopulta inspiraatiota kaikesta, mitä Yaffa on nähnyt ja kokenut.

- Siinä on kaikkea pientä, mitä olen imenyt ympäristöstä, ystävistä ja elämästä muutenkin. Kirjan sanoma on se, että maapallo ei voi hyvin, ja siinä esimerkiksi otetaan kantaa siihen, kuinka eliitti ei nää sitä kaikkea pahaa, mitä on olemassa.

(kuva: Like Kustantamo)

Vallitseva koronapandemia on iskenyt kovasti myös Yaffan elämään. Miehellä piti olla tänä kesänä Michael Monroen kanssa valtava määrä erilaisia festivaalikeikkoja sekä myös lämmittelykonsertteja rokin ikonille Guns N' Rosesille.

Luppoaikaa on vietetty esimerkiksi mökillä.

- No me ostettiin Meerin kanssa kesämökki samalla viikolla kun korona iski ja se on vaatinut valtavasti erilaisia remonttihommia. Siellä olemme pyörineet painepesurin ja maalipurkkien kanssa. Jos nyt paljastan, niin olen myös säveltänyt ja nauhoittanut tulevaa sooloalbumiani, joka julkaistaan vielä toivottavasti ensi vuoden alussa.

- Tietenkin nuo Guns N' Roses -keikat harmittavat, sekä myös ne muut kymmenet konsertit, joista olisi tullut säännöllinen tulo. Sitähän heti mietti, että mistä elanto nyt revitään, mutta onneksi asiat ovat menneet lopulta ihan hyvin. Ja jos miettii, että nyt on ensimmäinen kesäloma sitten vuoden 2002, niin mikäs tässä ollessa, Yaffa nauraa.

Lopuksi muusikko vielä kertoo, että Michael Monroe -yhtye seuraa monien muiden artistien tavoin sitä, milloin ja missä uskaltaa keikkailla. Guns N' Roses -keikat on siirretty nyt ensi vuoteen, joten ne ovat näillä näkymin ainakin tapahtumassa.

Voice.fi, Radio City, Radio SuomiRock, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Me Naiset: Meeri Koutaniemi lapsuudenkodistaan: "Meillä syötiin lämmin ateria kerran viikossa"

Lue myös: Meeri Koutaniemi paljastaa, kuinka tapasi Sami Yaffan: "Kerroit nähneesi minussa rakastajan"

Lähde: Like

Kilpailut

Uusimmat