Kuva: AOP

Salkkarit-tähti piti salitreenistä 1,5 vuoden tauon - "Se oli mennyt tosi pinnalliseksi"

17.09.2020 09:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tauko treenaamisesta teki hyvää Jasmin Voutilaisen itsetunnolle.

Salatuissa elämissä näyttelevä Jasmin Voutilainen, 25, kertoi elokuussa someseuraajilleen palanneensa salitreenin pariin puolentoista vuoden tauon jälkeen. Voutilainen kertoo Voice.fi:lle, että treenitauko alkoi, kun hänellä alkoi tulla selkäsärkyä eikä motivaatiotakaan oikein tahtonut löytyä. Hän myös huomasi treenanneensa vääristä syistä.

- Tuntui, että treenaaminen oli mennyt tosi pinnalliseksi. Tavoitteeni olivat ulkonäkökeskeisiä, ja koko ajan piti vain olla enemmän tikissä. Ajattelin, että annan salikortin levätä enkä treenaa, jos ei tunnu siltä, Voutilainen kertoo.

Nainen kertoo, että treenaamisen ulkonäkökeskeisyys oli hänen kohdallaan sosiaalisen median tuotosta. Monet esittelevät somessa terveellistä elämäänsä, ja sosiaalisen median kuvavirrassa ulkonäkökeskeisyys korostuu. Jasmin Voutilaisella itsellään on Instagramissa yli 67 000 seuraajaa.

- Jotkut luulevat, että meille somessa esillä oleville ei voi tulla ulkonäköpaineita, mutta kyllä meilläkin niitä yhtä lailla on, Voutilainen sanoo.

Nainen kertoo, että tauko treenaamisesta teki hyvää itsetunnolle. Hän oppi pitämään itsestään juuri sellaisena kuin on.

- Oma kehonkuvani muuttui tosi paljon. Olen tuntenut oloni itsevarmemmaksi. Ei ole ollut sellaista oloa, että ”sitten kun minulla on isommat lihakset, olen onnellinen”.

Nyt Jasmin Voutilainen sanoo kuntoilevansa muista syistä kuin ulkonäön vuoksi.

- Tavoitteenani on voida hyvin ja vahvistaa omaa kroppaa, Voutilainen summaa.

Jasmin Voutilainen on seurustellut poikaystävänsä Ville Toivosen kanssa vuoden verran. Nainen kertoo, että myös tällä on oma osuutensa siinä, että hänen itsetuntonsa on kohentunut. Suurimman työn nainen kuitenkin kertoo tehneensä itse oman päänsä sisällä.

- Se vaikuttaa positiivisesti itsetuntoon, kun lähellä on ihminen, joka saa tuntemaan oloni maailman kauneimmaksi naiseksi. Itsetuntoa ei voi kuitenkaan perustaa parisuhteen varaan. Olen tehnyt oman pääni sisällä paljon työtä itsetunnon eteen. Pitää olla onnellinen yksin, jotta voi olla onnellinen jonkun muunkin kanssa, Voutilainen sanoo.

Lue myös: Poikaystävä järjesti Jasmin Voutilaiselle ihanan yllätyksen: "Itkin onnesta kolme päivää putkeen"

Lue myös: Salkkarit-kaunotar julkaisi bikinikuvan ja avautui samalla kokemistaan ulkonäköpaineista

Lue myös: Jasmin Voutilaisen rintojen aitoutta epäiltiin somessa - nainen vastasi napakasti takaisin

Uusimmat